Начинът, по който беше употребен Антон Тодоров, показва само едно

...
Начинът, по който беше употребен Антон Тодоров, показва само едно
Коментари Харесай

Начинът, по който беше употребен Антон Тодоров, показва, че написаното в книгите му е вярно

Начинът, по който беше използван Антон Тодоров, демонстрира единствено едно – че това, което е писал в книгите си „ Шайка 1 “ и „ Шайка 2 “, е истина. Това разяснява някогашният ръководител на Комисията по досиетата Методи Андреев в предаването „ Тази заран “ по bTV, откакто депутатът от ГЕРБ се отхвърли да бъде номиниран за началник на Комисията.

„ В предишното Народно заседание организирахме група за напън – Мартин Димитров, Петър Славов и аз. Заедно с доста други сътрудници предлагахме законопроекти, които не идваха тъкмо от ГЕРБ, само че направихме доста сериозна смяна в Закона за досиетата, която трансформира Комисията в доста сериозен инструмент за осветление на предишното. Цветан Цветан беше индивидът от ГЕРБ, който откровено помагаше на тази наша активност. От друга страна има друга огромна мощ – на вожда. Тя демонстрира радикално друга посока от това, което десните в ГЕРБ, Цветанов и групата за напън правихме. От една страна ГЕРБ поддържа това законодателство, в това време пред очите на всички ни Бойко Борисов уточни за претендент от ГЕРБ човек, който е бил разгласен три пъти за сътрудник – Георги Марков. Какъв е този сигнал? “, разяснява Андреев.

Помолен да разяснява концепцията на Българска социалистическа партия архивът на Комисията да бъде трансфериран в Институт за историческа памет, наличен за жителите, Андреев сподели: „ Българска социалистическа партия най-малко в това отношение постоянно е била консервативна, те постоянно са били за прекъсването на тази активност. В предишния парламент пробутаха същия закон, който и в този момент. Тогава не споделяха, че задачата му е да закрие Комисията, а да се развие тя в Институт по национална памет. Това не е неприятна концепция, рано или късно Комисията ще прерасне в подобен институт, само че има още работа. Когато една партия обществено споделя, че е срещу тази активност, не върви да предлага законопроекти, които сякаш я доразвиват “.

Реално видяно разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е единствено по една точка – че ГЕРБ най-малко обществено признават, че би трябвало да има такова законодателство, само че и двете партии не желаят да го ползват, съобщи гостът.

На въпрос влиза ли, съгласно него, президентът Румен Радев в борба с ГЕРБ, Андреев отговори: „ Това, което се вижда в спора ГЕРБ – Радев, стреля в една посока (...) В последна сметка това, което цели Радев, и това, което реализира ГЕРБ, сякаш водейки борба с президента, е България да няма натовско въоръжение (...) и да е троянският кон на Русия в Европа и НАТО. Това са битки и кавги за пред електората “.

„ Човек си задава въпроса дали ни ръководи Граждани за европейско развиване на България или Граждани за евразийско развиване на България “, уточни Андреев.

По думите му първият мандат на ГЕРБ е бил вяра за доста хора, вторият – отчаяние, а третият ще е злополука за десноцентристките полезности на България.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР