Наченките на успокояване и създаване на условия за диалог между

...
Наченките на успокояване и създаване на условия за диалог между
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако ще се променя Изборният кодекс, да не е с ритник, нека има комисия

Наченките на усмиряване и основаване на условия за разговор сред политическите сили бяха разрушени от борбата към Изборния кодекс. Такава позиция изрази пред Българска национална телевизия съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

„ Виждам какъв брой мъчно ще можем да се върнем назад “, уточни той, като изрази вяра въпреки всичко разсъдъкът да се възцари.

Иванов прикани към сериозен диалог за изборната система, като повтори предлагането за задачата да се сътвори парламентарна комисия.

Той съобщи, че като се афишира против препоръчаните промени в Изборния кодекс Демократична България отбранява правата на жителите, „ които никой не може да ги изкара, докара и така нататък “.

Според него, не става въпрос единствено за изборните правила, а се тества публичното мнение за съставяне на коалиция сред трите партии, които първо са избрали ръководител на Народното събрание и в този момент „ дружно се пробват да прекроят целия избирателен развой “.

" Българска социалистическа партия гласоподават всички идиотщини на ГЕРБ, които те са внесли сред първо и второ четене в нарушаване на правилника ", съобщи Иванов.

Според него и Движение за права и свободи отбраняват този метод на „ среднощно прекрояване на Изборния кодекс “.

" Бойко Борисов, той също желал други машини, но гласоподава за връщане на хартията. И за преобразяване на тия машини в принтери, които той е купил, но Мадуро бил отговорен. Той другояче желал разговор. " – сподели още Христо Иванов.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР