Началото на доставките на газ от находището Сакария в турския

...
Началото на доставките на газ от находището Сакария в турския
Коментари Харесай

Турция планира да започне доставки на газ от черноморското находище Сакария

Началото на доставките на газ от находището Сакария в турския бранш на Черно море е планувано за края на април. Това заяви Анадолската организация с позоваване на министъра на енергетиката и естествените запаси на Турция Фатих Донмез.

Министърът посети газопречиствателната станция в пристанището Филиос, където се срещна с хода на работата по създаването на находището. По думите му част от личния състав, взел участие в проектирането, е живял в зоната на февруарските трусове с епицентър Кахраманмараш.

Ръководителят на Министерството на енергетиката означи, че измежду жертвите има чиновници на енергийните отдели. „ Земетресенията на 6 февруари засегнаха цяла Турция. Сред тези, които изгубиха домовете си, има чиновници на структурите на Министерството на енергетиката. Хората изгубиха близки и другари. Спасение и поддръжка на сънародниците за всички нас е над всевъзможни планове. Всички сили бяха пренасочени към зоната на бедствието. Част от служащите към този момент се връщат на работа. Следователно доставките на газ ще стартират към края на април ", сподели Донмез. Той също по този начин означи, че работата по образуването на правна рамка за активността на Центъра за търговия с газ  в Турция е пред довеждане докрай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР