Началото на българското участие в новата смесена отборна надпревара -

...
Началото на българското участие в новата смесена отборна надпревара -
Коментари Харесай

Шиникова се бори геройски, но Ван Уйтванк изведе Белгия напред срещу България

Началото на българското присъединяване в новата смесена отборна конкуренция - United Cup, надалеч не се разви по желан метод, откакто родните ни представители трябваше да преглътнат известна доза малшанс и отстъпиха пред отбора на Гърция с 1:4 победи в балканското дерби от група " А " на шампионата. По-малко от 24 часа по-късно обаче настъпва време за идващия конфликт в надпреварата за България, който се явява против селекцията на Белгия, в която първоначално изпъкват имената на Давид Гофен, Кирстен Флипкенс и Елизе Мертенс.

В откриващия програмата в Пърт мач за третия ден на конкуренцията на корта в RAC Arena трябваше за борбата на вторите ракети при дамите да излязат 31-годишната софиянка Изабелла Шиникова и някогашната номер 37 Алисън ван Уйтванк. Българката в първата си среща от шампионата показва чудесно равнище на игра и водеше със сет и пробив против гъркинята Деспина Папамихаил, но контузия в крайници ѝ попречи да довърши започнатото и загуби, до момента в който през днешния ден мачът още веднъж се оказа извънредно равносилен, само че в последна сметка класата на Ван Уйтванк надви и нашенката отстъпи след 1:6 6:3 3:6. По този метод белгийката и сегашна номер 72 в международната класация извежда Белгия напред с 1:0 победи, преди започващия всеки миг конфликт сред Григор Димитров и Давид Гофен, които излизат на корта в повтаряне на финала от Nitto ATP Finals 2017, когато хасковлията завоюва най-големия трофей в кариерата си до момента.

Двубоят започва с лесни геймове за сервиращите, които пласираха ловко началните си удари и продължителността на разиграванията биваше сведена до най-малко. За страдание обаче, от непредвещаваща заплаха обстановка българката се скова и сбърка на два пъти от форхенд, преди с двойна неточност да съобщи подаването си в противниковата банка.

Ван Уйтванк в същото време показваше изключителна непоклатимост в размените от дъното на корта и връщаше всички топки в половината на сънародничката ни, която по този начин и не съумяваше да откри ритъма в представянето си, заради което позволи за повторно да изгуби сервиса си и след пет следващи гейма на сметката си, белгийката причисли към нея и откриващия сет.

В началото на втората част игровото преимущество на белгийката се резервира, като тя подхождаше извънредно нападателно против плитките удари на софиянката и постоянно отиграванията ѝ завършваха с уинър, носейки ѝ пробив задатък в резултата. Предусещаща наближаващото проваляне освен това стичане на събитията, то Белла очевидно се отпусна от напрежението и стартира да играе с надалеч по-голямо успокоение.

Резултатът от това съществено усъвършенстване в представянето на международната номер 381 не закъсня и тя скоропостижно се снабди с самодейността на корта, като с всяка последваща точка излъчваше все по-голямо самочувствие. Шиникова упражни сериозен напън над сервиса на определяната като любимец в срещата белгийка и за наша наслада, завоюва четири следващи гейма, с цел да сътвори поврат, като след това резервира задатъка си посредством безупречно подаване и израни резултатът в обособените сетове.

Решителната трета част започва по сходство на предходните две за нашето момиче, което трябваше да се бори за спечелването на дебютния си гейм, но след три отразени брейкбола и куп изящни осъществявания от дланния си удар, то международната номер 381 откри сили да оцелее, поддържайки паритета. С течение на времето обаче умората за Шиникова се оказа непреодолимо затруднение и под нейния знак българката позволи куп неточности, бивайки неконкурентноспособна на по-високоранкираната състезателка, при което във втората половина на сета инкасира пробив, оказал се с пагубно значение за крайния излаз на срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР