Началото е от 9:00 часа в Раднево и от 10:00

...
Началото е от 9:00 часа в Раднево и от 10:00
Коментари Харесай

Миньори и енергетици блокират пътни артерии в Старозагорскa oбласт и Нова Загора

Началото е от 9:00 часа в Раднево и от 10:00 часа в Стара Загора. Планирано е да бъде затворен пътят Стара Загора - Казанлък на " Предела " сред 11:00 ч. и 11:45 ч. Колоната от протестиращи коли ще премине по Подбалканския път край Мъглиж и Гурково, с цел да стигне прилежащата Сливенска област.

Малко по-късно от пътната полиция оповестиха, че краткотрайно е спряно придвижването по пътя Стара Загора - Казанлък. В региона на с. Змеево протестиращи енергетици блокираха трафика до 11:45 ч. Автомобилите изчакват на място.

В късния следобяд в Нова Загора ще бъде краткотрайно спряно придвижването към 17:00 - 17:30 часа. Това заяви за Радио Стара Загора Станимир Георгиев, ръководител на неотдавна учреденото съдружие, което организира трета подред акция на неодобрение.

В началото на март от сдружението оповестиха три съществени претенции. Настояват страната да спре заплащането на въглеродните излъчвания от централите в Маришкия басейн до построяването на цех за тяхното хващане. Застават зад рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като аграрни и горски фонд, а не за индустриални цели. Обявиха се срещу плануваната от 1 юли промяна, която ще докара до " непостижими сметки за ток " на семействата у нас. 

Според уредниците в днешната протестна проява се чака да се включат най-малко 100 автомобила.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР