Началните часове на две от предстоящите три дербита между ЦСКА

...
Началните часове на две от предстоящите три дербита между ЦСКА
Коментари Харесай

Смениха часовете на дербитата Левски - ЦСКА

Началните часове на две от идните три дербита сред ЦСКА и Левски бяха изменени в сходство с условието на Столична дирекция на вътрешните работи за провеждането на мачовете в светлите часове на деня. Това оповестиха на брифинг пред медиите министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместител - изпълнителният шеф на Българския футболен съюз (БФС) Антон Попов и заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Антон Златанов.

Министър Кралев съобщи, че е получил задача персонално от премиера Бойко Борисов да спомага за разрешаването на зародилото несъгласие сред Столична дирекция на вътрешните работи и управленията на футболните клубове „ Левски " и ЦСКА по отношение на началния час на осъществяване на срещите от шампионата по футбол и от шампионата за купата на България. Той акцентира, че намесата на министър-председателя се е наложила след безапелационния отвод на клубовете да се съобразят с условието на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Разбира се, мнението на клубовете и на почитателите е извънредно значимо, само че най-важно е спазването на публичния ред и опазването на сигурността на феновете на срещите, както и на тези, които живеят в регионите към Националния стадион ", уточни Красен Кралев. Спортният министър благодари за светкавичната реакция на Борислав Михайлов и на БФС, на компанията, притежаваща правата за лъчение на мачовете от шампионата и на малките екрани, които излъчват мачовете, за това, че се е намерило бързо решение на проблема.

Заместник-изпълнителният шеф на БФС Антон Попов заяви, че е било свикано изключително съвещание на Спортно-техническата комисия към БФС, което гласи, че по искане на Министерство на вътрешните работи и със единодушието на Нова Броудкастинг груп и Футбол Про Медия срещата от 1/2 финалите за купа България сред тимовете на ПФК „ ЦСКА-София " София и ПФК „ Левски " София ще се организира по стратегия на 11.04.2018 година от 18.00 часа, вместо от 19.00 часа. Срещата от ХXХ-ти кръг на Първа професионална лига сред тимовете на ПФК „ ЦСКА-София " София и ПФК „ Левски " София ще се организира по стратегия на 18.04.2018 година от 18.00 часа, вместо от 20.00 часа.

Заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов бе безапелационен, че единствената цел е да бъде обезпечено успокоение на хората, които желаят да посетят футболните срещи, както и на жителите и гостите на София. „ Да не забравяме, че сега България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, в столицата всекидневно се организират редица значими мероприятия.

Така се случи, че тази пролет има пет дербита сред Левски и ЦСКА през април и май, когато има безчет съпътстващи Председателството на Съвета на Европейски Съюз мероприятия ", изясни той. Златанов акцентира, че за полицията мачът не завършва след последния съдийски сигнал, тъй като едната агитка се държи 30 минути след мача, с цел да се освободи цялата централна градска част.

„ Поради тази причина през 2012 година, след много вълнения, на кръгла маса се взе решение мачът сред Левски и ЦСКА постоянно да приключва в светлата част на денонощието и да се играе на Националния стадион ", разяснява още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР