Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски поздрави медиците

...
Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски поздрави медиците
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: Силата на медиците е в тяхното сърце

Началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски поздрави медиците по повод Световния ден на здравето и професионален празник на здравния служащ - 7 април. 

Посланието му е публикувано във Facebook страницата на Военномедицинска академия. И то гласи: 

⭐Днес признанието е за всички лекари, медицински сестри, акушери, фармацевти, физиотерапевти, санитари и на всички, отдали се на грижите за човешкото здраве. Днес ще си разреша да Ви кажа това, което заслужавате да чувате всеки ден!

⭐За мнозина може да прозвучи като факсимиле, само че знам, че Вие ще ме разберете. Медицината не е поминък, тя е предопределение, а животът на всички, посветили му се – сложен, постоянно непризнателен, само че храбър. Защото пренебрегваш себе си, с цел да служиш на другите, борейки се непрекъснато за доверието им.

⭐Доверие, което, Вие сътрудници, градите със сърцатата си работа. Доверие, което оправдахте в изискванията на пандемия и изключителна конюнктура и което продължавате да затвърждавате, тъй като борбата с COVID-19 не е завършила. 

⭐В доста насоки сме първи, в доста действия – новаторски. Днес ВМА е това, което е, с помощта на всички Вас. Защото пред пациента стоите Вие с лицата, сърцето и отговорността си и даже и най-съвременните технологии, с които разполагаме, не печелят спокойствието и доверието на нашите пациенти – вършиме го Вие. 

⭐Гордея се с Вас и Ви благодаря – за увереността, за емпатията и хуманността, за упоритостта! Вие сте образец за висок професионализъм и морал! Вие сте образец и за бъдещите военни лекари – към този момент 96 на брой млади девойки и момчета, които черпят от Вашия заряд и опит, и които имам вяра, че ще станат отлични медицински офицери. 

⭐Скъпи курсанти, дерзайте в същия дух, бъдете все по този начин борбени и целеустремени, с цел да сте почтени наследници на създателите на българската военномедицинска работа!

⭐Колеги, бъдете здрави и мощни! Продължавайте да вдъхвате вяра у хората и дано постоянно получавате признателността, която заслужавате! 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР