> Началникът на ВМА ген. Стоян МутафчийскиПроф. Тодор Кантарджиев припомни,

...
> Началникът на ВМА ген. Стоян МутафчийскиПроф. Тодор Кантарджиев припомни,
Коментари Харесай

Първи положителни проби за коронавирус в България

 > Началникът на ВМА ген. Стоян Мутафчийски

Проф. Тодор Кантарджиев напомни, че е почнало проучване на всички лежащо заболели пациенти с белодорбни затруднения за съществуване на ковид и по този начин се е стигнало до две позитивни проби - при два от трите вероятни проби. Ще се вършат още проби през идващите часове.

Началникът на ВМА ген. Стоян Мутафчийски изясни, че не престават инспекциите на резултатите, само че на този стадий лицата с позитивни проби се смятат за инфектирани. Става дума за пациент от Плевен и пациентка от Габрово.

В края на 2019 година Китай рапортува на Световната здравна организация за пневмония с незнаен извършител. Този извършител е разпознат на 7 януари като нов вариант на ковид.

СЗО разгласи ковид за световна опасност на 30 януари. Изчислено е, че 17% от записаните случаи са съществени, а 3% са сериозни.

И до момента в който се смяташе, че най-голямата опасност за разпространяване са идващите от Китай, единствено преди дни вирусът стартира да се популяризира със съществени темпове и в Италия, от там - и в цяла Европа.

Заразата е по-рискова за възрастни, страдащи от хронични болести. В по-големия % от случаите признаците са леки и гриподобони - болки в мускулите и ставите, температура, кашлица. При съществуване на хрема, да вземем за пример, най-вероятно не става въпрос за ковид.

В момента към момента се опитва с разнообразни лечения за лекуването на COVID-19. Няколко фармацевтични компании работят по основаването на ваксина. Но такава ще доближи до хората най-рано в края на годината.

Новият ковид продължава да се популяризира и в Европа. На Балканите Румъния заяви за първи случаи. Заразени има и в Гърция и Хърватия. В Северна Македония към този момент е единствено един.

Регистрирани случаи има към този момент в 18 страни на Стария континент. Най-критична остава обстановката в Италия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР