Началникът на външното разузнаване на Русия заяви, че Западът е

...
Началникът на външното разузнаване на Русия заяви, че Западът е
Коментари Харесай

Наришкин прати Запада по дяволите

Началникът на външното разузнаване на Русия съобщи, че Западът е посял семената на личното си заличаване , като се е отвърнал от това, което той назова главните си обичаи и го прати " да върви по дяволите " и да спре да се намесва в световните каузи, цитира думите му Ройтерс.

В изказване на конгрес по сигурността край Москва, на който участваха задгранични чиновници по сигурността, Сергей Наришкин, началник на съветската Служба за външно разузнаване (СВР), направи някои от най-антизападните си мнения до момента , наблягайки дълбочината на враждата, която Москва таи към Запада поради поддръжката му за Украйна.

" Англосаксонците може да бъдат посъветвани да се занимават със личните си вътрешни цивилен спорове. Още по-добре, да отидат при техния прочут, дявола ", сподели Наришкин, който като други съветски публични лица назова Англия, Съединените щати и други британски говорещи страни на Запад - " англосаксонци ".

" Уместно е да си напомним библейската истина: краят им ще бъде съгласно делата им. А това значи, че краят им ще бъде печален ", сподели той, като добави, че Западът е разкъсван от съществени вътрешни и външни проблеми.
 Наришкин плаши със съществуването на човечеството: Западът не осъзнава заплахата от недоверието
Наришкин плаши със съществуването на човечеството: Западът не осъзнава заплахата от недоверието

Оценките на разузнаването на Съединени американски щати за света не отразявали действителността

Наришкин, който споделя, че това, което Русия назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, има за цел да отбрани Москва от непрестанно разширяващия се блок на НАТО, упрекна Вашингтон и Лондон, че осуетяват напъните за споразумяване на спора и че си затварят очите за увеличаващия се " тероризъм и принуждение ", върху цивилни поданици на Украйна.

Повтаряйки желания мироглед на Кремъл за геополитическия пейзаж, Наришкин упрекна Запада, че се пробва да се опълчи на историческия преход към многополюсен свят .

Той също по този начин упрекна " евроатлантическия хайлайф ", че отхвърля непринудено да съобщи водачеството си, като прави всичко допустимо, с цел да спре издигането на различни центрове на мощ.

Той изрази удовлетворение, че п овечето страни в Азия, Африка и Латинска Америка не са наложили наказания на Русия поради дейностите й в Украйна, макар " колосалния напън да създадат това от страна на Вашингтон ".

Прогнозирайки идни турбулентни времена в световните каузи, той сподели, че Русия и други незападни страни са в по-добра позиция да устоят на процесите, които могат да решат ориста на нациите.

" Турбулентните интервали (в международната история) са всъщност тест за степента, до която нациите и народите са запазили същинските си основи ", сподели Наришкин, който сходно на други съветски публични лица подлага на критика обществените промени на Запад, като тези към идентичността, като нещо рисково и неверно.

" Нашите страни, за разлика от Запада, са запазили забележителен ресурс от мощ и стратегическа дълбочина в това отношение ", сподели той.

" Имам поради връзка с духовното измерение на съществуването, обичаи, които в Съединени американски щати и Европа от дълго време са отстъпили място на позитивизма, култа към материалния триумф и откровения сатанизъм ", сподели Наришкин.
 Путин упрекна Запада за енергийната и продоволствената рецесии в света
Путин упрекна Запада за енергийната и продоволствената рецесии в света

Той вижда края на настоящия международен модел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР