Двама полицаи са разследвани, след като са казали на баща, че 11-годишната му дъщеря може да бъде обвинена в детска порнография за изпращане на изображения на мъж онлайн

...
Началникът на полицията в Кълъмбъс, Охайо, осъжда инцидент, при който
Коментари Харесай

Началникът на полицията в Кълъмбъс, Охайо, осъжда инцидент, при който двама служители казаха на баща, че 11-годишната му дъщеря може да бъде обвинена в детска порнография за изпращане на изображения на мъж онлайн.

Началникът Илейн Брайънт каза, че веднага след като отделът научи за инцидента, заснет от камерата на звънеца, той „незабавно се свърза с бащата, за да му се извини и да го увери, че този въпрос е напълно разследван – както действията на този служител, така и и което е по-важно, всяко престъпление, извършено срещу детето му.

Брайънт добави в изявление, публикувано на X, „Моите очаквания са нашите служители да се отнасят към всяка жертва на престъпление със състрадание, почтеност и достойнство. Това, което видях в този видеоклип, не отразява това - поради което отнесехме този случай до главния инспектор."

Видеото показва как двама офицери от Колумб пристигат в къщата на Били Блока в началото на 14 септември. Той каза, че им се е обадил, защото дъщеря му според съобщенията е била манипулирана да изпрати свои снимки на мъж онлайн.

Полицаите, една жена и един мъж, чукат на вратата, преди бащата да излезе, за да говори с тях.

„Просто искам да дойдете и да говорите с нея и искам тя да разбере какво е това“, казва той. „Реалността е, че не мога да направя много по въпроса, нали?“

След това жената полицай отговаря: „Имам предвид, че вероятно може да бъде обвинена в детска порнография.“

"СЗО? Тя може?" казва бащата във видеото. „Тя е на 11 години.“

„Тя го създава, нали?“ - казва офицерката.

Бащата повтаря: „Тя е на 11 години.“

„Няма значение. Тя все още прави порно“, отговаря офицерката.

Бащата освобождава служителите, като им казва приятна вечер и им благодари, че са дошли, преди да попита: „Сериозно ли?“ Той затваря вратата и двамата полицаи си тръгват.

Бащата публикува видеото във Фейсбук на 15 септември.

Бащата очаква следователите да се срещнат с дъщеря му тази седмица

„Това беше първият път в живота ми, когато се обадих на ченгетата“, каза Блока пред CNN в сряда, добавяйки, че майка му е тази, която го е посъветвала да се обади в полицията, защото „този човек може да нарани други хора“.

Блока каза, че е намерил неподходящи изображения и съобщения в телефона на дъщеря си, след като се усъмнил, че тя крие нещо. Той каза, че дъщеря му общува с мъжа от около месец и че всичко започна в Instagram, но се премести в Snapchat.

„Тя не разбира какво се случва“, каза Блока пред CNN. „Не искам бебето ми отново да минава през това. Тя трябва да бъде в безопасност.

Блока каза, че мъжът онлайн все още се опитва да се свърже с дъщеря си.

Очаква се полицейското Специално бюро за жертви да се срещне с дъщеря му и да се обади по телефона по-късно тази седмица, добави Блока.

Главният инспектор разследва

Полицията на Кълъмбъс съобщи в понеделник, че Департаментът на главния инспектор е започнал разследване на инцидента, включващ служителите.

„Полицейският отдел разглежда всички обвинения в сексуално престъпление с най-голяма сериозност. Инцидентите с непълнолетни се третират с най-висока степен на загриженост. Детективите от отдела за сексуално насилие бяха незабавно уведомени за инцидента и след това започнаха разследване“, продължава изявлението.

Главният инспектор на Кълъмбъс Жаклин Хендрикс каза, че службата е запозната с разпространението на видеото и че е получила няколко оплаквания от граждани за него.

„Columbus DIG приема сериозно всяка жалба от граждани, подадена в нашия офис“, каза Хендрикс пред CNN в изявление в сряда.

Брайънт обещава отговорност.

„Искам да поясня – този инцидент не отразява дивизията като цяло. Нашите служители вършат изключителна работа, за да осигурят комфорт и справедливост на жертвите всеки ден“, каза Брайънт в изявлението на X.

„Както казах от първия си работен ден – когато нашите офицери постъпят правилно, ние ще ги пазим. Когато не го направят, ние ще ги държим отговорни.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР