Началникът на пожарната в град Левски главен инспектор Александър Ветов

...
Началникът на пожарната в град Левски главен инспектор Александър Ветов
Коментари Харесай

Началник на пожарна се справил със задимения влак

Началникът на пожарната в град Левски основен контрольор Александър Ветов е предотвратил огромна покруса във влака Варна-София, заяви през днешния ден Мариана Цветкова, представител на Плевенската полицейска дирекция.

Шеф-пожарникарят е бил пасажер в първи вагон. В мига, когато видял пушек и излизащи искри в предната част на локомотива, Ветов неотложно се присъединил в обстановката. Първо се свързал с пожарната в Плевен и обяснил по какъв начин най-бързо екипите да стигнат до местопроизшествието.

За броени минути разпоредил затварянето на вратите на локомотивното поделение, с цел да се задейства гасителната апаратура. Наредил и незабавна връзка с диспечерите за спиране на елзахранването по жп линията, където е била влаковата комбинация.

Ветов провел машинистите за изработката на просека в близката гора, с цел да бъде обезпечен елементарен и бърз достъп на пожарната техника. Под негово управление били извадени от вагоните всички налични пожарогасители. С тях почнал локализиране и погасяване на пожара, който се разпространявал от падащи горящи елементи от изолацията на елкабелите.

" Александър Ветов е предотвратил огромна покруса и обилни материални вреди. Действията му са били извънредно самоотвержени, верни и навременни ", правят оценка от МВР-Плевен.

Изпълнявайки своя професионален дълг, той е успокоявал пасажерите. Обяснявал на хората, че обстановката е овладяна и майки с дребни деца и възрастни хора, могат да се приютят в последните вагони, които са безвредни.

На първата линия за преодоляване на огъня се озовал и чиновник на БДЖ. Заедно с Ветов жепеецът помагал на машинистите за локализиране на пожара и евакуацията на пасажерите от влаковата комбинация, допълват от полицейския пресцентър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР