Началникът на Първо районно управление в София е подал заявление,

...
Началникът на Първо районно управление в София е подал заявление,
Коментари Харесай

Полицията призна грешки при задържането на децата, писали върху паметник в София

Началникът на Първо районно ръководство в София е подал заявление, с което поема отговорност за позволените неточности по осъществяването на инструкцията за задържане на малолетни и малолетни. Друг чиновник на районното е освободен от Министерство на вътрешните работи. Проверката продължава, прецизират от вътрешното ведомство.

Ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи беше изслушано във връзка отвеждането на трима младежи в столичното Първо районно управление (на МВР) на 25 февруари. На срещата с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, политическото и професионално управление на Министерство на вътрешните работи бяха разисквани ходът на дисциплинарната инспекция за дейностите на полицейските чиновници, както и съответни стъпки за осъществяването на рекомендациите в писмо от омбудсмана на Република България.

По предписание на министъра на вътрешните работи ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи основава организация за ексклузивен курс за в допълнение образование на чиновници с полицейски пълномощия – „ Усъвършенстване използването на полицейските пълномощия при работа с малолетни и малолетни “. Сред тематиките, включени в образованието, са „ Наказателноправни аспекти “, „ Наказателнопроцесуални аспекти “, „ Използване на полицейски пълномощия – акцент при работа с малолетни и малолетни лица “, „ Защита на съществени човешки права в полицейската активност при работа с малолетни и малолетни лица “, „ Предоставяне на полицейска протекция на деца “ и други

Курсовете стартират на 5 март и ще приключат, до момента в който не преминат през образованието всички чиновници от оперативните дежурни елементи, проверяващите служители на реда, чиновниците от Детска педагогическа стая, както и други чиновници с полицейски пълномощия. След приключването на образованието чиновниците ще вземат решение тест за инспекция на усвоените познания.

Дирекция „ Инспекторат “ ще стартира тематична инспекция в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР в цялата страна. Ще се ревизират основаната организация и осъществяването на условията на Инструкцията за реда за реализиране на задържане, оборудването на пространствата за настаняване на арестувани лица и реда в тях.

Предприетите ограничения от страна на управлението на Министерство на вътрешните работи се отнасят за грешките от страна на чиновници на полицията и неспазване на инструкцията за задържане на малолетни и малолетни лица, а не за работата на чиновниците по запазване на публичния ред. Ръководството на Министерство на вътрешните работи ще продължава да бъде безкомпромисно към нарушаването на съществени човешки права и нормативни актове и ще отстоява ползите на всички чиновници, които извършват отговорностите си спазвайки Конституцията и законите на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР