Началникът на отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ

...
Началникът на отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ
Коментари Харесай

Проф. Огнян Хаджийски: В жегите бъдете внимателни при работа с леснозапалими предмети и газови бутилки

Началникът на поделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ проф. доктор Огнян Хаджийски моли да се внимава, когато се борави с леснозапалими предмети при подготвяне на храна и зимнина навън. Специалистът обръща внимание и на това газовите бутилки да бъдат постоянно проверявани, защото от горещото време се нагряват повече и при техническа нередовност, опцията да избухнат е по-голяма.

За последните 24 часа в болничното заведение са признати мъж на 58 година и жена на 67 година от Исперих с тежки изгаряния. Пожарът е зародил в домашни условия в резултат на битов случай при работа с газова бутилка. Пострадалите са закарани в УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ от екип на ЦСМП – Разград. Спешните медици са оказали добра първа помощ, обработили са в началото раните на потърпевшите и са поддържали връзка със експертите по изгаряния в лечебното заведение. В болничното заведение грижата за пациентите е поета от екип от лекари, ръководен от проф. Хаджийски.

Мъжът е с изгаряния сред 50 и 60%, главно в региона на крайниците и главата, с действителна заплаха за живота. Жената, потърпевша при битовия случай с газова бутилка е с 25 % изгаряния, главно в региона на крайниците. Тя е в устойчиво положение, без заплаха за живота, предстоят й интервенции.

В болничното заведение е признат и пациент на 61 година от обл. Търговище с изгаряния над 20% в региона на крайниците и гърба, породени от палене на огън навън. Той е превозен от екип на тамошния Център за незабавна здравна помощ, като също е получил съответна и навременна първа лекарска интервенция.

Проф. Хаджийски показва, че в случай че въпреки всичко се получи изгаряне би трябвало да се съблюдава правилото на 3-те „ Д “:

Спазвайте Дистанция от горящия пожар;

Дисциплина, при работа с уреди;

Имайте Доверие в лекуващия Ви екип!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР