Началникът на Охранителна полиция“ в Асеновград Тенчо Тенев е освободен

...
Началникът на Охранителна полиция“ в Асеновград Тенчо Тенев е освободен
Коментари Харесай

Пуснаха Тенчо Тенев срещу 10 000 лева

 Началникът на " Охранителна полиция “ в Асеновград Тенчо Тенев е освободен против парична гаранция в размер на 10 000 лв., оповестиха за Varna24.bg  от Окръжна прокуратура в Пловдив. Това е станало късно вечерта в петък.

Полицейският началник бе арестуван предишния понеделник, а във вторник Окръжна прокуратура – Пловдив го притегли като обвинен за това, че от месец февруари 2021 година до 28 април 2021 година, в Асеновград, обл. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние – шеф на бранш " Охранителна полиция “ към районно управление (на МВР) – Асеновград, е превишил властта и правата си, като е нарушил наредбите на вътрешните правила за реда и изискванията за подписване на контракти за дарения, приемане и ръководство на дарения в Министерство на вътрешните работи, одобрени със заповед на министъра на вътрешните работи и е избрал реализатори за подписване на контракти за подаяние в интерес на районно управление (на МВР) - Асеновград, без да има право на това, като общата стойност на даренията е към 10 500 лв. – закононарушение по член 282, алинея 2, прочие 2, вр. алинея 1, вр. член 26 от Наказателния кодекс.

Тенчо Тенев е упрекнат и за това, че в с. Крум, обл. Хасково, е държал муниции за огнестрелни оръжия без съответно позволение – 554 броя патрони от друг диаметър – закононарушение по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР