Началникът на общинска служба "Земеделие" Петрич Илия Пашов, колегата му

...
Началникът на общинска служба "Земеделие" Петрич Илия Пашов, колегата му
Коментари Харесай

Земеделци от Петричко и 4-има от Общинска служба Земеделие- задържани след масираната акция на РЗБОП в Петрич

Началникът на общинска работа "Земеделие " Петрич Илия Пашов, сътрудника му Страхил Димитров и още двама от службата са отведени от антимафиотите след масираната акция в Общинската работа през днешния ден. Заедно с тях в полицията са арестувани и фермери от Петричко, получили субсиции,дадени им с благословията на виновни чиновници, без да дават отговор на условията по европрограмите.

Разследването е по сигнал за действата проведена незаконна група и се прави под надзора на Окръжна прокуратура, защото към този момент няма Специализирана такава. Припомняме,че през днешния ден към обед изненадващо антимафиотите нахълтаха в общинската работа и започнаха изземване на документи от кабинетите на забърканите в сигнала лица.

За случая Struma.com заяви неотложно. Обиски са правени и в домовета на трима от тях,сред които Пашов и Димитров. След като завършили инспекцията в службата над 10 автомобила с антимафиоти се отправили към селата.

С часове проверявали документите на фермери,а най-дълго траяла инспекцията на аграрни собственик от Златарево,който също е арестуван. Твърди се,че става въпрос за безразобрно раздавани общински терени, разпределяне на дотации на производители, които не дават отговор на условията на европрограмите и по този начин са изхарчени непозволено хиляди левове европейски средства.

Проверяват се и документи,за които има подозрение,че са напълно фалшифицирани. Разследването се следи и от Европрокуратурата. Очаквайте детайлности

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР