Началникът на НСО заяви, че службата не е укривала кадри

...
Началникът на НСО заяви, че службата не е укривала кадри
Коментари Харесай

Началникът на НСО: Службата не е укривала записи с полицейско насилие

Началникът на НСО съобщи, че службата не е укривала фрагменти или записи с полицейско принуждение при миналогодишните митинги.

Емил Тонев бе изслушан от Комисията за надзор над службите за сигурност. След съвещанието изясни пред медиите, че фрагментите с полицейското принуждение зад колоните на Министерския съвет са били поискани от Столична дирекция на вътрешните работи близо седмица след митинга на 10 юли предходната година. А записът е бил предаден още същия следобяд. Полицията е изискала фрагментите от съответна камера, като съгласно Тонев НСО няма други записи от случилото се зад колоните в протестната вечер.

" Това, което е поискано от Столична дирекция на вътрешните работи, това сме предали. По член 29 от нашия закон всички записи можем да ги предоставим на органите на националната сигурност, на публичния ред и на правосъдната власт. Не съм укривал нищо, имам документи, с които мога да го потвърдя. Нямаме повече записи от тази дата ", сподели началникът на НСО бригаден военачалник Емил Тонев.

Началникът на НСО трябваше да отговори пред Комисията за надзор над службите за сигурност кои са хората, които службата охранява сега, на какво съображение и какъв брой коства това на страната. Тази информация обаче бе изнесена при закрити врата, заради тази причина началникът на НСО не я заяви пред медиите.

По време на съвещанието стана ясно, че " ИТН " приготвя нов законопроект за смяна на закона за НСО. Предлага се право на защита да имат единствено " тримата огромни " - президентът, министър председателят и ръководителят на Народното събрание.

Ива Митева съобщи, че би трябвало да бъде сведен кръгът лица, които са под защита на НСО, само че и на тези, които употребяват профилиран превоз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР