Началникът на израелския генерален щаб Херци Халеви каза, че сухопътната

...
Началникът на израелския генерален щаб Херци Халеви каза, че сухопътната
Коментари Харесай

Израел разширява сухоземната си атака към други райони на Ивицата Газа

Началникът на израелския общоприет щаб Херци Халеви сподели, че сухопътната интервенцията в Ивицата Газа ще се разшири към други региони по територията ѝ, съобщи ДПА в петък.

Новината идва откакто преди месец Израел в Ивицата Газа против въоръжените сили на Хамас - ислямистка паравоенна организация, оповестена за терористична от Съединени американски щати и Европейския съюз (ЕС). В началото на октомври Хамас умъртви 1200 души и взе повече от 200 за заложници.

Експерти предвиждат вероятното разширение да е към южните региони, което би влошило в допълнение тежката филантропична конюнктура, която Израел не съумява да овладее съгласно премиера Бенямин Нетаняху .

„ Командирите на радикалната палестинска организация " Хамас " би трябвало да бъдат систематично премахнати, а инфраструктурата ѝ - разрушавана. За тази цел ще бъдат атакувани още и още региони “, сподели Халеви при посещаване на войските в Газа.

Към момента израелските сухопътните сили са ситуирани в северната част на Ивицата, а армията предизвести мирното население да се изтегля на юг. Много хора, където за в този момент е имало единствено въздушни офанзиви. Разширяване на сухопътната офанзива ще значи и повече цивилни жертви.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху сподели в петък, че управляващите и военните вършат всичко допустимо да предизвестяват локалното население да бяга. Израел употребява листовки и телефонни позвънявания, само че съгласно Нетаняху Хамас прави всичко, с цел да задържи цивилните на прицел.

" Другото нещо, което мога да кажа, е, че ще се опитаме да приключим с минимални жертви измежду цивилното население. Това е, което се опитваме да създадем ", сподели той в изявлението си за Си Би Ес. " Но за жалост, не съумяваме. "

В петък израелската войска е доставила над 4000 литра питейна вода и 1500 хранителни дажби в болница " Аш-Шифа " в Газа, съобщи ДПА.

При една от последните си стратегически офанзиви израелската войска обсади „ Ал-Шифа “, най-голямата болница в Ивицата Газа, за която се твърди, че е команден център на Хамас. В продължение на дни лекарите, пациентите и цивилните, укриващи се в нея, бяха сложени в доста тежки условия без вода и електричество.

Болниците в северната част на Газа, в това число комплексът „ Ал-Шифа “, са блокирани от силите на Израел заради съмнения, че Хамас разполага бойни центрове наоколо до тях. Хамас отхвърля изказванието, че употребява хората в лечебните заведения като " жив щит ".

При ответните удари на Израел бяха убити над 11 000 души съгласно здравните управляващите в Газа. Информацията не може да се ревизира по самостоятелен път.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР