Началникът на гръцката полиция е уволнен, след като сблъсъците между

...
Началникът на гръцката полиция е уволнен, след като сблъсъците между
Коментари Харесай

Уволниха началника на полицията в Гърция заради сблъсъци след влаковата катастрофа

Началникът на гръцката полиция е уволнен, откакто конфликтите сред полицията и протестиращите се изостриха след най-смъртоносната железопътна злополука в страната на 28 февруари, съобщи „ Франс прес “.

Според кабинета на министър-председателя Кириакос Мицотакис, началникът на полицията Константинос Скумас е бил освободен от поста си по-малко от два месеца, откакто е бил назначен на тази служба.  Уволнението идва в миг, когато полицията е подложена на критика за оправянето с митингите, избухнали след конфликта на два влака край централния град Лариса, при който починаха 57 души.

„ Назначаването на нов шеф на полицията има за цел (да въведе) по-положително и дейно използване на актуалните полицейски оперативни проекти за сигурността на жителите “, споделиха от кабинета на премиера.

По време на последния митинг в четвъртък полицейски отряд за битка с безредиците бе сниман да нападна и нанася удари по мирни стачкуващи на централния площад Синтагма в Атина. Полицейски влекач също беше сниман да блъска група стачкуващи, блокиращи столична улица с кофи за отпадък, при което стачкуващ се строполи на земята.

Катастрофата с влака провокира седмици на гневни и от време на време бурни митинги и натрупа мощен напън върху консервативното държавно управление на премиера Кириакос Мицотакис преди изборите през май.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР