Началникът на Главното управление на разузнаването (ГУР) към украинското Министерство

...
Началникът на Главното управление на разузнаването (ГУР) към украинското Министерство
Коментари Харесай

Шефът на украинското военно разузнаване участва пряко и в бойни операции

Началникът на Главното ръководство на разузнаването (ГУР) към украинското Министерство на защитата Кирило Буданов разкри, че от време на време директното му присъединяване в бойните дейности е належащо, защото наличието на водача предизвиква и стимулира бойците.

" Понякога то е наложително. Защото всички сме хора. И всеки се опасява от време на време. Понякога намирам разновидности по какъв начин да го направя (насърчаването на бойците - б. р.). " - разяснява Буданов.

В отговор дали рискът от загуба на ръководителя на разузнаването по време на войната е оневинен, Буданов означи, че този въпрос е чисто риторичен: " Ако е дало позитивен резултат, значи е направено вярно. Ако няма позитивен резултат, значи е имало неточности. Победителите не се съдят. Това е антична мъдрост. " - изясни Буданов.

Началникът на ГУР е прочут с това, че е взел участие директно в някои от интервенциите на своите подчинени. Често става дума за осъществяване на задания, при които в началото съотношението на силите не е в интерес на Украйна заради многократното предимство на съперника, означи командирът. Веднъж със силата на своята меродавност той съумява да накара щурмова група от 19 окупатори да се съобщи, като беседва с тях по радиото. Според боец от специфичните елементи в този миг множеството от бойците на ГУР даже не са знаели, че Буданов се бие един до друг с тях. Войникът споделя, че когато гласът на Буданов ненадейно прозвучал по радиото, бойците изпитали изблик на морална мощ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР