Началникът на Генералния щаб на румънските въоръжени сили Георгица Влад

...
Началникът на Генералния щаб на румънските въоръжени сили Георгица Влад
Коментари Харесай

Началникът на румънската армия призова за подготовка за война с Русия

Началникът на Генералния щаб на румънските въоръжени сили Георгица Влад прикани за подготовка за война с Русия. В изявление за румънската работа на радио „ Свобода “ той сподели, че румънското население, както всички поданици на Европа, би трябвало да се приготви за вероятното разпространяване на съветската експанзия отвън Украйна, предава.

Според него Русия „ се е трансформирала в проблем за международния ред и за демокрацията “ и тя води война освен с Украйна, само че и „ с демократичния свят “.

„ Населението на Румъния, както и цялото население на Европейския съюз, Европа, би трябвало да се тревожи и би трябвало да вземем подобаващи ограничения, с цел да бъдем готови. Повече от убеден съм, че президентът Путин ще прибегне до ескалация в близко бъдеще ", разгласи той.

Военен №1 на Румъния се застъпи и за непринудено главно военно образование за мъже и дами под 35 години и предложи правни промени, тъй че Румъния да може законно да смъква съветски дронове.

По-късно румънският министър председател Марсел Чолаку изрази противоречие с изявлението на началника на Генералния щаб. Според Euractiv Чолаку е споделил, че Румъния няма да взе участие в никакви войни. „ Нека останем спокойни, Румъния няма да влезе във война “, сподели той.

УНИАН писа по-рано, базирайки се на военния специалист Иван Киричевски, че НАТО може скрито да приготвя сили за цялостна бойна подготвеност на фона на опасенията от съветска офанзива против страните-членки на алианса. „ Ученията на НАТО са като нашите учения през 2022 година, които явно бяха последният и доста сполучлив стадий от подготовката за загадка готовност за пълномащабна война “, сподели той.

Според него европейските столици се готвят за съветска сухопътна атака против страните от НАТО това лято.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР