Началникът на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министърът на земеделието Иван

...
Началникът на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министърът на земеделието Иван
Коментари Харесай

Данните за лабораторията на Капитан Андреево се оказаха лъжа

Началникът на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министърът на земеделието Иван Христанов си приписват непозволено заслуги по отношение на хванатите колета с пестициди на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. След направена публична информация, се открила още една лъжа на Даскалов и Иван Христанов по отношение на хванатите колета с пестициди на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

Един справедлив относителен разбор на работата на набедената „ Евролаб “ през 2021 година и на държавната ЦЛХИК през 2022 година демонстрира, че сякаш „ мафиотската “ лаборатория е правила доста по-добра работа, в сравнение с сега така наречен борци с мафията, които от заран до вечер се жалват, че били сплашвани, макар, че нито Министерство на вътрешните работи, нито службите имат такава информация.



Христо Даскалов и Иван Христанов най-нагло са дали подправени статистически данни за броя на одитираните колета

Ето какво сочат данните от сравнителния разбор. Продуктите, които подлежат на засилен надзор през 2021 година, според настоящите регламенти, са доста по-малко, в сравнение с през 2022 година

Резултатите, които БАБХ показа за интервала 20 май – 30 юни 2022 година, че държавната лаборатория е хванала по-големи количества неприятни колета спрямо „ Евролаб “ за същия интервал предходната година, се оказват изцяло погрешни.

Ето какво се случва да вземем за пример за открит и спрян неспособен пипер през интервала 20 май – 30 юни:

2021 година - „ Евролаб “ залавя 46 неприятни колета с общо тегло 83 416 кг.

2022 година - ЦЛХИК хваща 3 пъти по-малко неприятни колета - общо 18, с тегло 39 050 кг.

Установени и спрени неприятни портокали през интервала 20 май – 30 юни:

2021 година - „ Евролаб “ – 1 неприятна пратка / 14 300 кг

2022 година - ЦЛХИК – 1 неприятна пратка / 20 950 кг

Установени и спрени неприятни грейпфрути през интервала 20 май – 30 юни:

2021 година - „ Евролаб “ – грейпфрутите не са в регламента, който би трябвало да се ревизира

2022 година - ЦЛХИК – 3 неприятни колета / 41 850 кг

Така, съгласно този относителен разбор, е очевидно, че „ Евролаб “ е работила с доста по-голяма успеваемост от ЦЛХИК, защото съпоставими са единствено продуктите чушки и портокали.

Другите артикули, които БАБХ показва като собствен „ триумф “ низобщо е са подлежали на надзор през 2021, защото не е имало и правилник, съгласно който да попадат под подобен. Така излиза, че БАБХ „ се бие в гърдите “ със 750 хиляди кг повече, само че увеличението на хванатите артикули е не поради тяхна " плецизност ", а поради влезнали в действие нови артикули от тази година.

Припомняме, че констатациите на дуото Даскалов и Христанов, бяха подложени преди дни на унищожителна рецензия и от ръководителя на комисията на земеделие Пламен Абровски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР