Началник - сектор Икономическа полиция в Пазарджик Неделка Преждарова е

...
Началник - сектор Икономическа полиция в Пазарджик Неделка Преждарова е
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно шефката на Икономическа полиция в Пазарджик

Началник - бранш " Икономическа полиция " в Пазарджик Неделка Преждарова е уволнена дисплинарно преди два дни, научи TrafficNews. Преди седмица тя се появи  за ден на работното си място, след 6 месечно осъствие по болест, а по-късно още веднъж излезе в болнични. 
Прочетете още
От няколко месеца полицейски чиновници търсят дамата, с цел да й връчат протоколите от завършилата инспекция на дирекция " Вътрешна сигурност ", само че по този начин и не съумяват да я открият. През март тази година служителката е била засечена да взема артикул от аптека в града, без да го заплати. Това деяние е снимано от охранителните камери в обекта, записите от които по-късно са предадени на дирекция " Вътрешна сигурност ", които документират случая. 

Доказателства са предадени на прокуратурата в, само че се оказало, че там не могат да образуват досъдебно произвеждане, поради ниската цена на стоката. Цената на продукта била към 20 лв., които след разразилия се скандал, полицайката е платила.

Образувана е и втора инспекция за нарушение на карантината по време на коронавирус рецесията. 

Докато инспекцията течеше, Преждарова бе в отпуск, само че съгласно чиновници на дирекцията, е ходила постоянно на работа. Ентусиазмът обаче завършил след завършването на инспекцията. 

Веднага по-късно тя изчезнала и всички опити служителите на реда да й връчат документите, блъснали на камък. Те не могат да я открият в дома й, нито могат да се свържат с нея. 

Според чиновници, началничката прави опит да заобиколи периода, в който тя би трябвало да бъде известена за резултатите от инспекцията. Съответно в следствие, това ще попречи да бъде дисциплинарно уволнена. 

Пред  TrafficNews  през март Преждарова назова случая " едно огромно неразбирателство "   и обеща  " скоро да се разбере истината! ".  

Междувременно тя подава сигнал до Етичната комисия на Фондация „ Национален съвет за журналистическа нравственос “, в която се оплаква, че са нарушени гражданските й права. 

В нея с изключение на публицистите, работили по тематиката, тя упреква и полицейски чиновници, че са изнесли информация, а също по този начин вини сътрудниците си в непросветеност.

Тепърва ще стане ясно дали уволнената служителка ще апелира заповедта на министъра. 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР