Началничката на политическия кабинет и прессекретар на Кирил Петков –

...
Началничката на политическия кабинет и прессекретар на Кирил Петков –
Коментари Харесай

Просто Лена си нарочи ген. Тонев

Началничката на политическия кабинет и прессекретар на Кирил Петков – Лена Бориславова, подгони шефа на Националната работа за защита ген. Емил Тонев за видеозаписи, които дал на прокуратурата по искане на държавното обвиняване.

Просто Лена разгласи, че на оперативно съвещание на Министерски съвет единомислещо е признато решението да се насочи предложение до президента за освобождение от служба на началника на НСО бригаден ген. Емил Тонев.

Мотивите за това предложение се основават на дейностите на военачалник Тонев – предаване на видеоматериалите от служебните входове на Министерски съвет, което не е направило при нарушение на главните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет, добави тя.

Бориславова сподели, че на територията на Министерски съвет се намира контактна точка, посредством която могат да се подават сигнали за закононарушения непосредствено до Европейската прокуратура.

Тук има предпазени очевидци, които желаят да подават информация. С предаването на тези видеоматериали се компрометира поверителността, наличността на подателите на сигналите и се заплашват техните права, сподели още тя.

Това е безусловно погрешно, защото Европейската прокуратура не приема анонимни сигнали!

От НСО разясниха, че началникът на НСО по закон е задължен да отговори на прокуратурата и да даде всички материали, които тя е изискала.

Държавният глава ще се запознае с претекстовете на Министерски съвет и ще разгласи своето решение.

Малко по-късно пристигна и позицията на бригаден ген. Емил Тонев.

Нямам желание да депозирам оставка. Готвя позиция. Когато е подготвена, ще бъдат известени всички медии, съобщи пред NOVA шефът на НСО ген. Емил Тонев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР