Набраха 575 000 евро за два дниОрганизаторите на кампания в

...
Набраха 575 000 евро за два дниОрганизаторите на кампания в
Коментари Харесай

Словаци събират пари за снаряди за Украйна напук на правителството си

Набраха 575 000 евро за два дни

Организаторите на акция в Словакия за набиране на средства за закупуване на муниции за Украйна обявиха през днешния ден, че желаят да съберат един милион евро, без значение от отхвърли на своето държавно управление да изпрати военна помощ на прилежащата страна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хиляди хора към този момент са събрали 575 000 евро за тази акция за групово финансиране от понеделник, когато организацията " Мир за Украйна " започва самодейността си.

Откакто пристигна на власт предходната година, словашкият министър председател Роберт Фицо приключи военната помощ за Украйна и прикани за мирни договаряния с Русия.

" Ние, народът на Словакия, желаеме и можем да помогнем " на Украйна, сподели пред Агенция Франс Прес Зузана Изсакова, представител на самодейността, и добави: " Искаме да покажем, че освен държавното управление и Роберт Фицо вземат решение този въпрос ".

Организацията възнамерява да съобщи събраните средства на интернационален план за закупуване на муниции за Киев, иницииран от Чехия.

Чешкият министър председател Петър Фиала съобщи през вчерашния ден, че 20 страни към този момент са дали обещание да финансират закупуването на 500 000 снаряда за Украйна отвън Европа. Словашкото държавно управление не се е включило към чешкия план.

Мариан Кулих, различен представител на " Мир за Украйна ", изясни, че словашката самодейност е провокирана от противоречие с позициите на държавното управление във връзка с Украйна.

" Убедени сме, че доста хора в Словакия не се разпознават с отхвърлянето на плана на чешкото държавно управление ", сподели Мариан Кулих.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР