Наблюдаващият прокурор Мария Дойчева обясни, че майката, въпреки напредналата си

...
Наблюдаващият прокурор Мария Дойчева обясни, че майката, въпреки напредналата си
Коментари Харесай

Няма Прошка! Удрят С Тежко Обвинение И Майката На Николай Банев!

Наблюдаващият прокурор Мария Дойчева изясни, че майката, макар напредналата си възраст, се е разпореждала и вземала пари от касите на " Полимери ", в това число е продала кран при доста неизгодни условия.

Парите са присвоени от семейството, а по думите на прокурор Дойчева старата жена е била деен участник в прането на пари.

По случая Баневи на брифинга стана ясно, че следва да бъде повдигнато обвиняване на Никола Банев за пране на пари в размер на 589 милиона 800 хиляди евро. Припомняме, преди няколко часа от прокуратурата разпространиха известия, че Баневи ще бъдат упрекнати по 7 параграфа за закононарушения от общ темперамент.

Към наказателна отговорност към този момент е привлечена Евгения Банева, като на нея и е предявено конкретизирано обвиняване, а сега тече предявяване на настоящите прецизирани обвинявания на брачна половинка й - Николай Банев, изясни зам.-главният прокурор Иван Гешев и уточни, че повдигнатите им обвинявания са от пет пункта.

Сред тях са обвинявания за нелегално владение на муниции, проведена незаконна група, и длъжностно заграбване на източване на четири предприятия - " Елма " Троян, " Полимери " Девня, " Топлофикация " -Казанлък и химически цех " Панайот Волов ". Финансовата вреда, породена от това длъжностно заграбване и от данъчните закононарушения, за които са притеглен семейство Баневи, са в размер на над 90 милиона лв..

Банев ще бъде притеглен като обвинен и за пране на пари в размер на 589 милиона 800 хиляди евро или над 1 милиарда лв. или, които се намират в офшорни на сметки на сдружения, следени от лицата, отвън територията на България, разкри зам.-главният прокурор.

Към момента се ревизира цялостната активност, всички каузи и преписки по отношение на арестуваните лица, уточни Гешев.

До този миг единствените сигнали против Баневи са били на равнище Районна прокуратура - за телесни повреди по отношение на техни служащи и чиновници. Разследващите са разкрили и няколко досъдебни производства за данъчни закононарушения, които са били висящи все още.

Прокурор Дойчинова уточни още, че проведената незаконна група е била образувана през 2005 година и е работила до задържането на лицата - 22 октомври 2018 година До сегашния миг повдигнатите обвинявания са на Николай Банев за началник на проведената незаконна група, на брачната половинка и майка му - за присъединяване в проведена незаконна група.

Има и други неустановени досега лица, за които когато се съберат задоволително доказателства ще бъдат включени в досъдебното произвеждане.

Припомняме, че 26 октомври Николай и Евгения Баневи бяха задържани на летището в Ница.

Зам.-главният прокурор Гешев разгласи закононарушенията на Баневи за образец за бандитската приватизация. От Министерство на вътрешните работи разпространиха при претърсването на името на Баневи снимков материал, който впечатли обществеността, само че се зададоха и въпроси за какво службите вършат това.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР