Наблюдаваме тенденция на развитие на тази мигрантска вълна. Това каза

...
Наблюдаваме тенденция на развитие на тази мигрантска вълна. Това каза
Коментари Харесай

Проф. Радулов с предложение: България да се снабди с балони за наблюдение на границата с Турция

Наблюдаваме наклонност на развиване на тази мигрантска вълна. Това сподели в ефира на bTV специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов по тематиката с незаконните мигранти, които влизат на територията на страната ни.

По думите му, поради високия брой каузи, прокуратурата гледа да мине със съглашение с трафикантите, което допуска по-ниска присъда, включително и условна.

Напоследък ръководителите на тези дребни групи са мигранти, които са минали по тези пътища, били са по центровете, които играят ролята на филтри, и по-късно се оказват водачи на такива групи. Абсурд е да си мигрант с неуточнен статут и да се разхождаш през страната, разяснява проф. Радулов.

Той не счита, че скупчването на жива мощ по границата ще уплаши мигрантите и прикани за промяна на концепцията за запазване на българо-турската граница. Не пропусна да подсети, че Европейският съюз отпуска средства за закупуването на най-различни механически средства като термокамери и дронове.

Според него различен ефикасен способ за наблюдаване на държавната граница са добилите известност напоследък балони, които употребява Китай над Съединени американски щати.

Тези балони са на ниска цена средство за наблюдаване, които се употребяват в редица страни и ние също бихме могли да използваме такива, предложи проф. Радулов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР