Наблюдаваме скок на заболеваемостта през последните дни в област Стара

...
Наблюдаваме скок на заболеваемостта през последните дни в област Стара
Коментари Харесай

Стара Загора попадна в тъмночервената зона, разкриват нови легла за лечение на COVID-19

Наблюдаваме скок на заболеваемостта през последните дни в област Стара Загора , заяви за Българска телеграфна агенция доктор Таня Перчемлиева, шеф дирекция " Надзор на заразните заболявания " в РЗИ - Стара Загора. Тя изясни, че на 10 януари заболеваемостта е била 523,44 на 100 хиляди души , а през днешния ден към този момент е 599,55 на 100 хиляди. Всеки ден се трансформира заболеваемостта и по общини. С равнище на заболеваемост до 250 на 100 хиляди население са общините Николаево и Гурково.

Със заболеваемост от 250 до 500 са общините Казанлък, Павел баня, Раднево и Братя Даскалови, а със заболеваемост от 500 до 750 на 100 хиляди души са общините Гълъбово, Чирпан, Мъглиж и Стара Загора. С висока заболеваемост над 750 на 100 хиляди население е община Опан, която е с минимум население, изясни доктор Таня Перчемлиева.

В лечебните заведения коронавирус леглата са заети на 70 на 100 , само че всяко едно от лечебните заведения има подготвеност при потребност да разкрие в допълнение кревати.
По данни на РЗИ- Стара Загора остава висок ползата на хората за имунизация, само че най-вече за бустерна доза. От началото на година досега в област Стара Загора има сложени 6814 дози ваксини, от които 5257 са бустерни, т.е към 70 на 100 не са нови имунизации.

" Започваме преструктуриране на Клиниката по нефрология, към този момент разкрихме 20 нови кревати . Пребазирането на клиниката е поради предстоящото нарастване на случаите на ковид, които ще изискват болнично лекуване ", сподели проф. доктор Йовчо Йовчев, шеф на Университетската болница " Проф. доктор Стоян Киркович ".

Засега не е взето решение от Оперативния медицински щаб за прекъсване на плановия банкет в болничното заведение, посочи проф. Йовчев.

Общо 70 души са минали за диагностика през коронавирус кабинетите на територията на лечебното заведение през последното денонощие. 59 са изследвани, от които 23-ма с позитивен ПСР - тест, уточни проф. доктор Йовчо Йовчев.

В Клиниката по реанимация на кислородна терапия са 36 пациенти, а броят на интубираните е 8.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР