„Наблюдаваме несъответсвие между ограничителните мерки, които се приемат от министъра

...
„Наблюдаваме несъответсвие между ограничителните мерки, които се приемат от министъра
Коментари Харесай

БСП организира дискусия за здравната политика на България във връзка с COVID-19

„ Наблюдаваме несъответсвие сред ограничаващите ограничения, които се одобряват от министъра на опазването на здравето, и тяхното отражение в другите сфери на публичния живот. През пролетта в пъти бяха по-ниски равнищата на разпространяване на COVID-19, а бяха взети извънредно строги ограничения, до момента в който в този момент са много по-меки. Наблюдаваше се и блокиране на огромни лечебни заведения, при един или два случая на ковид в заведението беше нарушен достъпът на пациентите с други болести. В просветителната сфера към този момент се приказва за учебен недостиг. Има проблеми и в други сфери. “

Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Йорданов по време на парламентарен надзор. Йорданов зададе на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов следния въпрос - по какъв начин се структурират дейностите и политиката на държавното управление в опазването на здравето във връзка с изключителната епидемиологична конюнктура, обвързвана с COVID-19.



„ Въпросът за здравната политика на държавното управление по отношение на пандемията от COVID-19 съставлява голям публичен интерес и по тази причина ще го превърнем в полемика идната седмица. Конкретният ми въпрос е обвързван с печалните обстоятелства, на които непрестанно ставаме очевидци - медицински лица, които се оправят доколкото могат със обстановката с COVID-19, биват унижавани като не получават никаква отплата за извънредения си труд. Изненадан съм от репликата Ви, господин министър - не в случай че има опция, би трябвало да има опция всички хора, които за ангажирани в битката с този проблем, да бъдат действително обезщетени. “ Така се обърна националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов към здравния министър Ангелов по време на парламентарен надзор.

Той напомни, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ няколко пъти е поставяла въпроса, че бюджетите на лечебните заведения няма да стигнат за защитни средства и те би трябвало да бъдат обезпечени от държавния бюджет. „ Имаше и репортаж по националните малките екрани - заради това, че лечебните заведения сами би трябвало да закупуват защитни средства, не се превели предплатено възнагражденията на своите чиновници “, означи Михайлов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР