Наблюдаваме хора с COVID-19, доведени от свои близки, а после

...
Наблюдаваме хора с COVID-19, доведени от свои близки, а после
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Това не е вълна, това е цунами, имаме страшно много пациенти

" Наблюдаваме хора с COVID-19, доведени от свои близки, а след това те изобщо не попадат в листа на карантинираните. Контактни не се изолират, не престават да се разхождат по улиците. Не е изменничество да кажеш кой ти е бил контактен, когато си инфектиран ". Това съобщи доктор Гергана Николова от БЛС пред Нова нюз.

Според нея ограниченията остават нормално единствено на хартия. “Това не е вълна, това е цунами. Имаме ужасно доста пациенти. Ние сме като опълченци на предната линия, само че " Радецки " няма да пристигна. Омикрон ще протече друго - неимунизираните инфектирани могат да стигнат до интензивни отделения ", счита доктор Николова. Тя смята, че има повишаване на интереса към имунизациите.

" Занимаваме се освен с болните сега, само че и с тези с постCOVID синдром. Той визира доста органи и системи ", акцентира доктор Николова. И прикани хората да обръщат внимание на всеки признак. По думите й някои пациенти получават венозни затруднения, а други - и диабетни.

Медикът удостовери, че сега в действителност има по-висок брой позитивни проби на деца, само че при тях като цяло COVID-19 протича по-леко. " Бих посъветвала дечицата със съпътстващи болести да се ваксинират ", прикани тя.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР