Наблюдаваме еволюция в позицията на президента. Добре е, че се

...
Наблюдаваме еволюция в позицията на президента. Добре е, че се
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: За Русия ще става все по-трудно да поддържа военните си способности


Наблюдаваме еволюция в позицията на президента. Добре е, че се отхвърли от концепцията да поддържаме МиГ-29 с Русия, изключително след нахлуването в Украйна. Според мен обаче тази позиция трябваше да бъде изказана три седмици по-рано. Това съобщи някогашният министър на защитата Тодор Тагарев  Тодор Тагарев Тодор Тагарев е министър на защитата от 12 март до 29 май 2013 година Тагарев е роден е на 18 април 1960 година в студиото на " Лице в лице " по bTV.

По отношение на бойната група на НАТО, която би трябвало да дойде у нас, Тагарев разясни, че в нея България ще взе участие с един батальон. По думите му основната цел на една такава група е да бъде подсилена защитата ни при възможна експанзия.

Когато имаме наличие на съюзнически войски, това ще задейства автоматизирано активирането на член 5 при експанзия, уточни той.

Относно самата война Тагарев разяснява, че " Путин просто реши, че Украйна няма право да бъде суверенна държава и стартира войната ".

На въпрос какво развиване може да претърпи спорът той уточни, че това зависи от няколко фактора, като да вземем за пример дали Беларус ще влезе във войната, дали Мариупол ще удържи на съветския напън и дали Путин ще прибегне до потреблението на оръжия за всеобщо заличаване.

Колкото по-дълго продължава спорът, толкоз по-трудно ще бъде за Русия да поддържа своите военни качества, защото интернационалните наказания несъмнено ще обиден и военната промишленост на страната, изясни Тодор Тагарев  Тодор Тагарев Тодор Тагарев е министър на защитата от 12 март до 29 май 2013 година Тагарев е роден е на 18 април 1960 година.

На въпрос за какво от Българска социалистическа партия са блокирали назначението му за министър на защитата Тагарев отвърна, че " на всички е ясно за какво са го създали ".

На финала той съобщи, че не е станал и няма да стане консултант на премиера Петков, защото такова е персоналното му решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР