Наблюдавахме необичайно природно явление в неделя вечерта в различни части

...
Наблюдавахме необичайно природно явление в неделя вечерта в различни части
Коментари Харесай

Какво ни чака след кървавото небе? Проф. Рачев с шокиращи разкрития

Наблюдавахме извънредно естествено събитие в неделя вечерта в разнообразни елементи на България и Европа - обагрено в алено небе. Според проф. Георги Рачев  проф. Георги Рачев Проф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 година завършва география и втора по нашите географски ширини сме станали очевидци на Полярното зарево Aurora Borealis. 

Зрелищният феномен се дължи на мощна стихия, формирала се в земната магнитосфера. Kлиматологът изяснява процесите с 11-годишния безоблачен цикъл и " вървим към неговия най-много, което значи повече такива тъмни петна на лицето на Слънцето и доста огромна магнитна индукция ". 

" За всичко е отговорно Слънцето. Магнитното поле ни защищава от изпепеляващото Слънце. Когато този безоблачен вятър, тези частици попаднат в магнитосферата на Земята, се насочат към двата полюса - Aurora Borealis  и Aurora Аustralis (Южното сияние) ", споделя ученият.

Проф. Рачев не позволява в идващите 20-30 години този огнен хоризонт да се види над България още веднъж. 

Той се базира на формалните данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българска академия на науките, съгласно които сред 16:45 ч. и 18:45 ч. в неделя Kp показателят на интензивността на потока от заредени частици, т.е. на корпускулярната радиация от Слънцето, се прави оценка по геомагнитния резултат, който тя провокира, посредством т.нар планетарен Kp показател, оповестява Марица.

Това е балометрична (логаритмична) големина, която може да има стойности от 0 до 9 и се дефинира от голям брой наземни геомагнитни станции, намиращи се в северното и в южното полукълбо. В неделя Kp показателят е достигнал, даже леко надминал стойност 8, след което е почнал да спада. 

Проф. Рачев сигнализира за мощни геомагнитни стихии през днешния ден и на следващия ден.

Той изрично отхвърля хипотези за ХААРП, манипулативни теории или различен тип интервенция, които набират скорост в обществените мрежи, да имат някакво влияние върху процесите от последното денонощие.

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР