Наблюдава се процес на завръщане на българи от чужбина, водени

...
Наблюдава се процес на завръщане на българи от чужбина, водени
Коментари Харесай

Българите в чужбина да работят от дистанция за държавата

Наблюдава се развой на завръщане на българи от чужбина, водени от лични претекстове, само че е добре да има същинска политика на страната в тази посока. Това съобщи пред БНР някогашният обществен министър Иван Нейков във връзка концепцията на Министерството на труда да подтиква с  финансова поддръжка от 1200 лева  българи с висше обучение да се завръщат от чужбина.

Нейков означи, че е по-добре хората да се стимулират въобще да не си потеглят от страната. Той въпреки всичко призна, че е хубаво, че общественото министерство стартира да мисли за противоположния развой.

Той означи, че през последните 10 години формите на труд толкоз са се трансформирали, че българите биха могли да работят за страната и без да се намират физически в България.

" Ако ние им предложим разнообразни форми на отдалечена работа и използваме техния потенциал в разнообразни сфери в България, какво пречи да им кажем, че сме подготвени да плащаме за това нещо, откакто ще можете вие, където и да сте, да изпълнявате задания, които българският шеф или страната ви разпорежда ", разяснява той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР