Наближава сезонът на ягодите. От ден на ден на пазара

...
Наближава сезонът на ягодите. От ден на ден на пазара
Коментари Харесай

Кога НИКОГА да не ядем ягоди

Наближава сезонът на ягодите. От ден дневно на пазара се появяват все по-сочни и примамливо изглеждащи червени плодове, от които не можем да откъснем взор.
Знаете, че ягодите са знак на романтиката и любовта. Те обаче са и също толкоз потребни и хранителни.
Малцина са наясно, че този плод не е потребен за всеки. Ето кой и по кое време не трябва да употребява ягоди:
Бременни дами
Ако сте бременна и доста скоро следва на бял свят да се появи дребното дребосъче, доста внимавайте какво похапвате. Имайте поради, че при развъждането на този плод се употребяват не малко химикали. За предпочитане е да похапвате само такива ягоди, които са домашно отглеждани. Онези, които няма от къде да си ги набират, може въпреки всичко да се поглезят с няколко плодчета, само че никога не трябва да прекаляват и да ги употребяват редовно.
Жените, които кърмят
За да няма алергии дребното дете, откажете се от този плод в интервала на кърмене. Едва ли ще ви коства прекалено много поради това, че на пазара целогодишно се предлага богато многообразие от всевъзможни плодове.

Малки деца
 Лоша вест за феновете на ягодите Лоша вест за феновете на ягодите
През миналата година ягодите оглавяват листата на селскостопанските артикули с най-голямо количество нитрати. Само в една проба контр...
Много е значимо родителите на дребни деца да са наясно с това, че преди навършване на 3 – годишна възраст на децата не е целесъобразно да им се дават плодове, които са в групата на алергените. Ягодите са едни от тези червени плодове, които е целесъобразно да избягвате.
Ако страдате от бъбречно заболяване
Консумирайки ягоди непрекъснато, доста е евентуално да допринесете за увеличение на камъни в бъбреците.
Ако страдате от гастрит
В ягодите се съдържа салицилова и оксалова киселина. Това може съществено да обостри гастрита и язвата и да ви сътвори причина за безчовечен дискомфорт.
 Ягоди или боровинки: Кои са по-полезни и по какъв начин да изберете Ягоди или боровинки: Кои са по-полезни и по какъв начин да изберете
Ягодите и боровинките са обичани плодове на деца и възрастни. Те са цялостни с хранителни субстанции и витамини, които оказват помощ в битката с ня...

Ако имате кариеси
В случай, че към този момент имате кариеси, пробвайте да консумирате този плод колкото се може по-рядко. Така ще си спестите още няколко визити при зъболекаря.
Онези от вас, които нямат нито едно от посочените недоволства, могат да ги похапват когато и колкото желаят. Не е добра концепция обаче дребните семки да попадат в стомаха, преди да сме похапнали утринната си закуска.
Бъдете виновни към себе си и личното си здраве!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР