Наближава крайният срок за изготвяне на . До 31 декември

...
Наближава крайният срок за изготвяне на . До 31 декември
Коментари Харесай

Реклама Начало Общество У нас Техническите паспорти на сградите трябва да са готови до края на

Наближава крайният период за правене на. До 31 декември 2022 година всички притежатели би трябвало да са подготвени с документите. Процедурата по подготовка на документите може да отнеме повече от година.
Срокът няма да бъде удължаван, тъй като процедурата към този момент четири пъти е отлагана. Тя е по условие на Европейския съюз. Паспортизацията е наложителна за постройките, които са издигнати преди 2007 година. Глобите са 300 лева, само че това не анулира уговорката на притежателите подобен механически паспорт да бъде формиран.
 Министерство на регионалното развитие: Всички здания с механически паспорт до края на 2022 година Министерство на регионалното развитие: Всички здания с механически паспорт до края на 2022 година
Декември 2022 година е срокът, в който постройките в страната би трябвало да имат направени механически паспорти и няма да има удължение. Това...
По думите на Александър Александров, който е професионален домоуправител, техническият паспорт отразява действителното градивно положение на една постройка, отразява измененията, които са осъществени в нея, действието на всички системи и е една гаранция за сигурност.
" Самата процедура може да стигне до година, процесът е комплициран изключително когато постройката се състои от повече от един обособен вход, т.е., няколко входа би трябвало да се обединят в едно, защото е значимо да се знае, че паспортите се вършат за цялата постройка, а не се прави поотделно за всеки вход ", посочи Александров.
Всеки вход избира представители, които избират компании за техническите паспорти, само че по думите на домоуправителя се стига до спорове - коя компания е по-добра, коя оферта е по-евтина, мъчно се събират пари и действително може да отнеме и повече време от една година.
В момента няма закрепена пазарна цена за правенето на техническите паспорти, само че съгласно Александров приблизително се чака за апартамент от 60 квадрата да бъде в порядъка на 200 лева Разходите се разделят сред живущите в един вход, като е редно това систематизиране да се случи на база размера на тези жилища, на база площ или на някакъв различен принцип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР