Набиращият популярност китайски производител Xiaomi предприе вътрешно преструктуриране, което включва

...
Набиращият популярност китайски производител Xiaomi предприе вътрешно преструктуриране, което включва
Коментари Харесай

Xiaomi се преструктурира, за да развива млади таланти

Набиращият известност китайски производител Xiaomi предприе вътрешно преструктуриране, което включва основаване на десетина нови отдела и пренасяне на редица старши мениджъри, съобщи Лей Джун, създател и основен изпълнителен шеф на Xiaomi.

В писмо, изпратено до целия личен състав на компанията, Лей разказва проекта си за „ усилване на управническите функционалности на централните офиси и даване на благоприятни условия на младите гении за издигане в кариерата “.

Два нови отдела ще уголемяват опциите на централния офис, като единият ще дава отговор за наемането на нови чиновници, насърчаването и образованието на управническите фрагменти от приблизително и висше равнище. Вторият отдел за стратегически препоръки ще оказва помощ на основния изпълнителен шеф за „ формулиране на тактиката на компанията и наблюдаване на стратегическото осъществяване на всеки бизнес отдел “.

 Xiaomi. Снимка: Michael Kan, Computerworld

Xiaomi. Снимка: Michael Kan, Computerworld

4 нови бизнес отдела, а точно Mi TV; Mi Ecosystem; MIUI OS и „ Entertainment “, са преорганизирани в 10 нови бизнес отдела, като шефовете на всички ще рапортуват на основния изпълнителен шеф. И десетте отдела покриват хардуер, вътрешен бизнес, е-търговия и технологии, които ще имат нови генерални шефове.

Екипите за MIUI, ръководещи инфраструктурния пласт на Оценка за съвместимост и качеството, са обединените и ще станат част от отдела за смарт телефони на Xiaomi.

Производителят, който към този момент има съвсем 20 000 чиновници, регистрира рекордни доходи за 2017 година в размер на 114 милиарда юана ($18 млрд.), или с 67,5% растеж по отношение на 2016 година През 2016 година Xiaomi се сблъска със сериозна конкуренция от страна на снабдители на евтини модели като Oppo и Vivo.

Освен смарт телефони, Xiaomi създава десетина други свързани към интернет домашни уреди и технологии, в това число скутери, пречистватели на въздух, апарати за варене на ориз, роботизирани прахосмукачки, електрически четки за зъби с Bluetooth и други Смартфоните обаче към момента генерират над 70% от приходите на компанията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР