Набързо поглеждате месинджър, отговаряте на няколко мейла и времето ви

...
Набързо поглеждате месинджър, отговаряте на няколко мейла и времето ви
Коментари Харесай

Как да спрем да се разсейваме по време на работа

Набързо поглеждате месинджър, отговаряте на няколко мейла и времето ви като че ли е отлетяло? Концентрацията ще ви помогне да се фокусирате върху най-важните си задания. Но по какъв начин да спрете да се разсейвате по време на работа?
Тези препоръки ще ви оказват помощ да се концентрирате:
Запитайте се кое е най-важното
 Акад. Лъчезар Трайков: Симптом на COVID-19 може да са неналичието на централизация и заплеснатост Акад. Лъчезар Трайков: Симптом на COVID-19 може да са неналичието на централизация и заплеснатост
" Трябва да свикнем с този вирус. Няма гаранция, че ваксинирани няма да се заразят, само че най-малко ще прекарат ковид по-леко. Ваксината...
Открийте кое е най-важно за вас и се фокусирайте единствено върху него. Какво би трябвало да се случи в работата и в персоналния ви живот през днешния ден, тази седмица, тази година? Очертайте задачите, които ви се костват най-значими, и започнете да ги осъществявате.
Избягвайте всичко, което ви разсейва
Изнесете смарт телефона си от стаята или спрете изпращането на известия. Ако чакате значимо позвъняване, изключете мобилния интернет и си наложете да не проверявате непрекъснато чатовете и новините. Не пускайте тв приемника.
Съсредоточавайте се по график
Определете си времеви диапазони, в които да не се разсейвате с нищо, и такива, в които да си почивате. Настройте таймера на 25 минути, в които да работите единствено върху съответна задача. Починете си 5 минути, преди да започнете със идната. След края на четвъртата задача си починете по-дълго – към 15-20 минути.
 Упражнения за по-добра централизация Упражнения за по-добра централизация
Концентрацията ни е директно подвластна от способността ни да се съсредоточим. Подобряването на концентрацията не е лека задача, тъй като зави...
Наспивайте се
За да можете да се концентрирате, би трябвало да сте добре отпочинали. Затова е нужно да си набавяте задоволително сън. При всеки организъм времето за цялостно регенериране е друго. Ако се чувствате изморени, по-често ще се разсейвате и по-трудно ще се концентрирате върху задачите си.
Хранете се уравновесено
Колкото по-здравословно и уравновесено е вашето меню, толкоз по-лесно ще се концентрирате. За да действа обикновено, мозъкът ни има потребност от храна. Постигнете баланс с композиция от комплицирани въглехидрати, потребни мазнини и висококачествени протеини. Претоварването на организма с нездравословни артикули също пречи на концентрацията. Заменете мазните сладки и крекери сред главните хранения с ядки и горски плодове или диетични чипсове.
Учете централизация посредством медитация
 Кои храни оказват помощ за подобряването на паметта Кои храни оказват помощ за подобряването на паметта
Мозъкът е най-сложният орган в човешкото тяло и тъкмо от неговата работа зависят интелектът, придвижванията, речта, паметта и страстите ни....
При медитацията единствената ви задача е да се концентрирате. Не е нужно да решавате проблеми и комплицирани проблеми. Може да наблегнете върху дишането си или някоя мантра. Звучи по-лесно, в сравнение с е, само че ще ви помогне да се фокусирате върху дилемите си.
Научете се да казвате „ не “
Колкото и да е известно да движим няколко плана по едно и също време, човек има потребност да насочи силата си към една съответна задача, с цел да може да се концентрира в работата си. Да свършите нещо за другия отдел, да помогнете на колега… Ако периодите са надвиснали на главата ви, това не е добра концепция. Поемайте единствено толкоз задания, колкото можете да свършите. „ Не “ е добър отговор, когато ще ви помогне да си свършите работата като хората, без да се разсейвате.
Поставяйте си крайни периоди
Ако не успявате да се концентрирате върху работата си, пробвайте сами да се поставите под лек напън. Наложете си крайни периоди, които да спазвате. Ако клиентите и шефовете ви не ви карат да се чувствате напрегнат, пробвайте сами да си набавите този адреналин. Но внимавайте. Прекаленото напрежение може да провокира мощен стрес и да постигнете противоположния резултат.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР