На заседанието си утре, 6-и април, Столичният общински съвет ще

...
На заседанието си утре, 6-и април, Столичният общински съвет ще
Коментари Харесай

Създават се нови правила срещу драскането по фасади в София

На съвещанието си на следващия ден, 6-и април, Столичният общински съвет ще одобри промени в Наредбата за публичния ред на територията на Столична община, с които се основават ясни правила против драскането по фасади, обекти и детайли на градското обзавеждане на територията на Столичната община.

Докладът е на ръководителя на СОС Георги Георгиев, който одобри като персонална идея почистването на града от безразборните драсканици, взаимно с основния проектант Здравко Здравков и общинските съветници Малина Едрева и арх. Ивайло Петков.

Те оферират както нови правила и наказания, по този начин и регулярни обходи, инспекции на терен, в това число и сформиране на актове за определяне на административно нарушаване от чиновници на Столичен инспекторат.

Паралелно с това се вкарват ограничения за поощряване на графити изкуството, посредством установяване на пространства и създаване на стени за свободно обрисуване на графити на територията на София.

Забранява се драскането, рисуването и писането на думи, текстове, рисунки, графични изображения и каквито и да е други знаци на фасадите на здания, здания на религиозни храмове, монументи, паметни плочи, огради, декоративни стени и други публични здания, коридори, подлези, надлези и други детайли на градското обзавеждане, в това число и транспортните средства на публичния превоз, както и на всяко друго, непредвидено за задачата място.

Обхванат е оптимално огромен набор от дейности: драскане, изобразяване, писане на думи, текстове, рисунки, графични изображения и каквито и да е други знаци.

Който наруши възбраната се санкционира с санкция в размер от 100 до 2 000 лева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР