На заседанието си на 14-ти мартобщинският съвет в Ловеч не

...
На заседанието си на 14-ти мартобщинският съвет в Ловеч не
Коментари Харесай

Общинският съвет на Ловеч не прие предложението на кмета за връщане на казармата на държавата, областният управител завежда дело

На съвещанието си на 14-ти мартобщинският съвет в Ловеч не одобри предлагането на кмета за връщане на парцел от някогашната казарма на страната. Кметът Страцимир Петков беше изменил първичното си предложение и през днешния ден на сесия бе гледано връщането на претенции от регионалния шеф парцел в идеални елементи, а не целия терен.

Предложението на кмета гласеше общината да върне на страната парцела, като преди този момент той бъде разгласен от обществена в частна общинска благосъстоятелност, и незабавно да изиска назад да й се трансферира безплатно правото на благосъстоятелност.

За оповестяването на парцели, обществена общинска благосъстоятелност, в частна решение на общинския съвет се взима с болшинство от две трети от общия брой на съветниците, който в тази ситуация е 29. „ За “ гласоподаваха 16, 6-има „ срещу “, двама „ въздържали се “ и по този начин изискването не беше изпълнено.

В този случай кметът отдръпна останалите две точки от предлагането за решение – да се трансферира безплатно посредством подаяние парцелът в благосъстоятелност на страната и да му се разпореди да предприеме незабавни дейности по противоположното безплатно придобиване в благосъстоятелност от общината.

След гласуването мнение показаха от групите на ГЕРБ-СДС и „ Граждани за общината “, които акцентираха, че макар рецензиите си към предлагането са дали своят вот „ за “, с цел да може да се случи планът за създаване на общоградски парк в някогашната казарма. Областният шеф Виктор Стойчев, който също участва на сесията, разгласи, че още в понеделник завежда дело на общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР