На заседание в сряда правителството на Северна Македония реши да

...
На заседание в сряда правителството на Северна Македония реши да
Коментари Харесай

РСМ дарява 12 бойни хеликоптера на Украйна

На съвещание в сряда държавното управление на Северна Македония реши да подари на Украйна 12 хеликоптера Ми-24 , закупени преди този момент от самата Украйна, само че сега не се употребяват, заяви македонското издание " Фокус ", цитирайки министъра на защитата Славянка Петровска, оповестява " Интерфакс Украйна ".

" Правителството прегледа и одобри информацията за нуждата от подписване на протокол за безплатно предаване на хеликоптери сред Министерството на защитата на Република Северна Македония и Министерството на защитата на Украйна и взе решение за безплатно предаване хеликоптери към Министерството на защитата на Украйна. Правителството на Република Северна Македония прегледа и одобри съгласувания текст на протокола за гратис предаване на въздухоплавателни средства сред Министерството на защитата на Република Северна Македония и Министерството на защитата на Украйна ", се споделя в изказване на държавното управление.

Северна Македония ще трансферира на Украйна хеликоптери Ми-24 съветско произвеждане, които са закупени в Украйна през 2001 година, само че техният експлоатационен живот е завършил преди осем години, също по този начин не се употребяват заради липса на аварийни елементи и по други аргументи. " Някои от тях бяха осъвременени, само че тази рационализация беше приспособена към тогавашните условия и безусловно не дава отговор на това, което е належащо в този момент, даже в случай че желаеме да приказваме за развиване на технологиите ", сподели Петровска.

В същото време ръководителят на военното ведомство сподели, че Украйна има способността да вкара в употреба тези бойни хеликоптери и украинската войска се нуждае от тях за осъществяване на разнообразни интервенции и бойни дейности в модерни условия.
 Полша усилва производството на муниции за Украйна
Полша усилва производството на муниции за Украйна

Ще се основат няколко хиляди нови работни места
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР