На заседание на Националния си съвет БСП взе решение да

...
На заседание на Националния си съвет БСП взе решение да
Коментари Харесай

НС на БСП прие решения за участие на партията в предстоящите местни избори

На съвещание на Националния си съвет Българска социалистическа партия взе решение да взе участие в изборите за кметове и общински съветници през 2023 година във формата коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Също по този начин упълномощи Изпълнителното бюро да търси благоприятни условия за разширение поддръжката за претендентите на " Българска социалистическа партия за България " на основата на предизборната платформа на Българска социалистическа партия, както и ръководителят на партията да подписва съглашения за поддръжка с други политически партии и неправителствени организации.
Членовете на Народно събрание дадоха мандат на Градските, Общинските и Районните препоръки да вземат решение по преценка за разискване и формиране на локални обединения на основата на коалиция " Българска социалистическа партия за България ", след координиране с ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
Националният съвет утвърди политическите условия и механизма за оценяване на активността на кметовете и общинските съветници, издигнати или подкрепени от Българска социалистическа партия или коалиция за издигане на кметове и общински съветници от " Българска социалистическа партия за България " за Местни избори 2023.
Събранията на ОПО да бъдат от 1 юни до 1 юли 2023 година със следния образцов дневен ред: оценка за работата на общинските съветници и кметовете, оферти за претенденти за кметове и общински съветници.
Общинските (районни), градски конференции да се проведат от 1 юли до 3 септември 2023 г.със следния образцов дневен ред:
- Приемане на оценка за работата на кметовете, издигнати или подкрепени от Българска социалистическа партия и общинските съветници от БСП;
- Приемане на общинска (районна) предизборна платформа (визия) за присъединяване в Местни избори 2023 г;
- Утвърждаване на формула и модел за присъединяване в Местни избори 2023 на групата на общинските съветници;
- Издигане на претенденти за кмет на общината (района). Утвърждаване кметовете на обитаеми места, нареждане и одобряване листата за общински съветници.
По време на съвещание Националният съвет на Българска социалистическа партия взе още решението да разпореди на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия в период до 23.05.2023 година да изготви образцов график за осъществяване на срещи с регионалните препоръки на Българска социалистическа партия за съгласуване на дейностите по организацтя и подготовката за присъединяване на Българска социалистическа партия за България в локалните избори през 2023 година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР