На заседание на Академичния съвет на Софийския университет Св. Климент

...
На заседание на Академичния съвет на Софийския университет Св. Климент
Коментари Харесай

Академичният съвет избра заместник-ректорите на Софийския университет

На съвещание на Академичния съвет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " през днешния ден бяха определени заместник-ректорите на Алма матер, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Ректорът на Софийския университет проф. доктор Георги Вълчев предложи и Академичният съвет утвърди конструкция на Ректорския съвет, в която влизат заместник-ректори по научноизследователска и научна планова дейност; образователна активност - ОКС " бакалавър " и " магистър ", и Общински народен съвет " лекар " ; стопанско ръководство и финанси; администрация и осведомителни дейности; научен състав, акредитация и рейтинги; кариерно развиване, алумни, връзки с работодателите и бизнеса и интернационална активност.

След скрито гласоподаване Академичният съвет избра чл.-кор. проф. дхн Тони Спасов за заместник-ректор по научноизследователската и научната планова дейност; проф. доктор Мадлен Данова за заместник-ректор по образователната активност за ОКС " бакалавър " и " магистър ", и за Общински народен съвет " лекар " ; доцент доктор Атанас Симеонов за заместник-ректор по стопанско ръководство и финанси; доцент доктор Първан Първанов за заместник-ректор за администрация и осведомителни дейности; проф. доктор Стоян Шишков за заместник-ректор за научен състав, акредитация и рейтинги; проф. д.ик.н. Соня Милева-Божанова за заместник-ректор за кариерно развиване, алумни, връзки с работодателите и бизнеса, и проф. доктор Ренета Божанкова за заместник-ректор по интернационалната активност.

След съвещанието на Академичния съвет новоизбраните заместник-ректори на Софийския университет се срещнаха с предшествениците си и с ректора проф. доктор Георги Вълчев.

Биографиите на новоизбраните заместник-ректори са оповестени в уеб страницата на Софийския университет.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР