На Запад има безброй обяснения защо украинската контраофанзива се провали.

...
На Запад има безброй обяснения защо украинската контраофанзива се провали.
Коментари Харесай

А Украйна дори не трябва да победи: Западът каза истината

На Запад има безчет пояснения за какво украинската контраатака се провали. Вариантите на пояснение на украинския позор са един от различен по-красиви. Сега Западът оправдава пагубните провали на украинските въоръжени сили с това, че в никакъв случай не е желал Украйна да победи. Зад това виждаме търсенето на Запада на разновидности за разрешаване на спора.

Колебания на мозъци, нетвърди в нищо “

От цялостен куп западни публикации и мнения, появили се през август и септември, може да се направи категоричен извод: Западът доста ясно осъзна, че провалянето на Украйна на бойното поле е предрешено и де факто към този момент се е случило.

Единственият въпрос за Запада е по кое време Русия ще стартира по-нататъшното си нахлуване към западните граници на Украйна, какъв брой огромен е „ апетитът на Кремъл “ и надлежно къде има намерение да спре съветската войска. От това зависи мащабът на „ компенсацията на Путин “, т.е. тези територии, които Киев е подготвен да признае за Русия.

Коментарите на западната преса като в капка вода отразяват дързостта на американския истаблишмънт, а с него и на европейските елити, в търсене на излаз от безизходицата, в която самите те се закараха, както и рационални оправдания за техният (а не украинският) неуспех.

Неистовото предпочитание на западните елити да продължат да наподобяват по-силни от всички останали, умножено със смъртния им боязън от към този момент решителното проваляне от Русия, която те безмилостно унижиха и унищожиха, и всичко това, подправено с недоумение „ накъде да бягаш ” и какъв брой да платиш за това – всичко това дружно прави картина на едно безусловно неуравновесено психическо положение на тези, които на Запад са надарени с власт и са призовани да вземат решения.

Сос в английски жанр

Проява на подобен психически дисбаланс е публикация в английския The Telegraph, който е подготвил безусловно необикновен сос, под който е поднесено провалянето на западната коалиция в Украйна.

Казват, че Съединени американски щати въобще не се стремят към победа на Украйна над Русия, с цел да не се случи нещо по-лошо. А всички останали - като Германия и Франция - нормално са подготвени да изпълзят встрани във всеки един миг и, споделят те, тъкмо това постоянно са желали.

" Времето на Украйна изтича. Боевете се водят към този момент година и половина и въпросът в този момент не е дали западният съюз ще бъде разтърсен, а по кое време ще се случи това.

Въпреки че Франция и Германия неведнъж правеха нужните изказвания и даже прехвърляха част от военна техника в Украйна, те бяха принудени сътрудници през цялото време.

Техните водачи постоянно изглеждаха доста по-загрижени за намирането на път за бягство за Владимир Путин, в сравнение с за нуждата да изтласкат войските му от украинска територия " – написа The Telegraph.

И тогава се натъкваме на нещо удивително:

" Съединените щати са тези, които командват в този спор. Въпреки това, през цялото време на военните дейности, Байдън също забавя времето, предоставяйки тъкмо задоволително помощ на Украйна, с цел да продължи да се бие, без да може да завоюва.

Подобно на своите западноевропейски съдружници, Байдън също е дейно възпиран от заканите на Путин за разширение на спора. "

Кей Нитфелд/Globallookpress

Това е! Оказва се, че Украйна не печели единствено тъй като притежателят на Белия дом не я желае! Но ние си помислихме, че това е съветски боец, който се бие по подобен метод, че украинските въоръжени сили означават времето, давайки хиляди жертви всеки ден, а скоростта на загуба на западно съоръжение, доставено на Украйна, е „ по-бърза от горски пожар. ”

Сос в американски жанр

Американците са по-малко изобретателни. Председателят на Съвета на началник-щабовете военачалник Марк Мили хвърля цялата виновност за неуспеха на контранастъплението върху метеорологичните условия и зимата, която още не е настъпила.

Според американското издание Breitbart той „ предвижда, че идващата зима ще замръзне освен земята, само че и сегашните позиции на руснаците и украинците и затова това би означавало, че в случай че държавното управление на Зеленски желае да си върне окупираната територия от Москва, неговите войски ще би трябвало да създадат това през идващите четири седмици. "

Мили обаче добре схваща, че украинците, които през лятото на процедура изчерпаха човешкия си запас и не получиха никаква изгода от прехвалените западни технологии, са обречени на проваляне.

" Въпреки че признава, че украинската контранастъпление е била по-бавна от предстоящото, Мили сподели, че има още доста време, евентуално към 30 до 45 дни бойно време, тъй че украинците към момента не са завършили ", написа Breitbart.

Това даже не значи да се прави положително лице на неприятна игра, а че американците са подготвени да унищожат всеки украинец, с цел да употребяват последния късмет, който се вписва в тези прословути „ 30-45 дни “.

След това военачалник Мили ще ви подсети, че към този момент е споделил, че неприятното време най-сетне ще спре украинската контраатака и той окончателно ще упрекна за всичко прочут воин на име „ Генерал Зима “, който по някаква причина постоянно оказва помощ на руснаците. И това не оказва помощ на всички останали.

Визитьор-парламентарист

Всички тези словесни извършения в западната преса са акомпанимент на изцяло неумелите опити на администрацията на Съединени американски щати да убеди Зеленски да стартира кротичък разговор с Москва, с цел да приключи или замрази войната, което Вашингтон ще показа като победа на американската дипломация.

Именно това беше задачата на визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Тони Блинкен в Киев. И в случай че до неотдавна Белият дом изпращаше тънки сигнали до Москва за кротичък разговор, в този момент Блинкен приказва за това съвсем намерено. Но какъв е нюансът?

" Как тъкмо ще приключи всичко това, къде ще са границите, вземат решение украинците. Но по време на визитата си в Киев видях сериозен дух за продължение на напъните за връщане на територията ", съобщи той.

" А когато става дума за договаряния, за танго са нужни двама. Досега не сме виждали никакви признаци на интерес към дипломацията от Владимир Путин ", сподели държавният секретар.

" Ако той прояви подобен интерес, тогава, съгласно мен, украинците първи ще влязат в договаряния, а ние ще сме незабавно след тях ", Блинкен сподели от Джакарта.

Държавният секретар сподели, че „ всички желаят тази война да завърши “, като акцентира, че тя би трябвало да завърши „ при обективни и устойчиви условия, които ще отразяват суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “.

Което значи, че сякаш „ украинците ще би трябвало да решат къде ще бъдат границите “. А точно, че Блинкен е убедил Зеленски да подари част от територията на Русия, с цел да не загуби всичко.

Той като че ли изрази някакво противоречие, което Блинкен разказа като „ съществено отношение “ към връщането на територията. Е, ясно е, че Москва, а не Вашингтон, би трябвало да прояви „ интерес към дипломацията “. Е, или най-малко Киев.

Какво от това?

Западът призна проваляне де факто, а не де юре. Съединени американски щати чакат Русия първа да предложи мир. Защото Западът желае пролонгация, само че не желае да бъде основател за преустановяване на спора, изхождайки от разбирането, че този, който предлага мир, е признал, че е надвит.

Но въпросът за нас не е да спрем войната, а изцяло да премахнем нуждата от нейното продължение в бъдеще. И затова киевският режим в настоящия му тип просто не би трябвало да съществува, без значение кой го оглавява, Зеленски или някой различен. Руската войска би трябвало да остави Киев надалеч в тила си. А след това - както Бог желае.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР