На второ четене в Народното събрание прие промените в състава

...
На второ четене в Народното събрание прие промените в състава
Коментари Харесай

Промените в КЕВР: Депутатите приеха намаляване на състава на регулатора


На второ четене в Народното събрание одобри измененията в състава на Комисията за енергийно и водно контролиране. Предложението бе утвърдено на вчерашното съвещание на отрасловата комисия в Народното събрание. Против бяха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Аргументът на ръководещите е, че по този начин ще се пестят пари. Според опозицията обаче нищо няма да бъде спестено. Предсрочно ще бъдат прекъснати мандатите на юриста и икономиста в КЕВР, аз за още две места ще се тегли чоп кои други мандати да бъдат прекъснати.

С измененията броят на членовете на Кевр се понижава от девет на пет, а част от състава на комисията ще бъде сменен. Оказа се, че има по един претендент за свободно място.

„ Изборът е превдварително решен, щом има по един претендент. Най-лошите практики от предишното - за един пост се бори един човек “, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Според Карадайъ задачата е да се овладее КЕВР.

„ Гешев беше определен и беше единствен претендент и тогава нищо не казахте “, отговори Васил Стефанов от „ Продължаваме промяната “.

„ Възраждане “ също възразиха против измененията.

„ 12 година мракобесие и го продължавате “, съобщи Цончо Ганев от „ Възраждане “.

Управляващите отхвърлиха концепцията на ГЕРБ-СДС и Неправителствени организации да могат да оферират членове на КЕВР, тъй като е вероятен лобизъм. Движение за права и свободи се разгласи и против занижените критерии за избор на членове.

„ Свалихте равнището на претендентите за ръководител до индивида от паркинга “, съобщи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

Днес се закле следващ народен представител, на мястото на Александър Тодоров, който се чака да оглави тотализатора.

Междувременно в коридорите ГЕРБ-СДС предложиха с решение на Народното събрание страната да поема 100% от разликите за сметка на ток на общините, градския превоз, детските градини, лечебните заведения и религиозните храмове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР