На втория ден на Коледа отбелязваме Деня на бащата, предаде

...
На втория ден на Коледа отбелязваме Деня на бащата, предаде
Коментари Харесай

Празнуваме Деня на бащата

На втория ден на Коледа означаваме Деня на бащата, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Денят на бащата е празник, на който се празнува бащинството и родителските грижи на мъжете, тъкмо както на Деня на майката се празнува майчинството. Обикновено на този ден се вършат дарове на бащите и фамилията чества дружно денем. Празникът популяризира бащите и бъдещите татковци.

Екип на БГНЕС ревизира дали мъжете, само че пък и техните фамилии знаят за този ден.


Пред БГНЕС Петър призна, че той не знае, че на днешния ден се отбелязва Денят на бащата, само че уточни, че доста се радва, че има подобен ден. След като разбра, той сподели, че със фамилията му ще го отпразнуват. “Ще го отпразнуваме, несъмнено. Ние сме подготвени за всевъзможни празници ”, показа мъжът.


Екип на БГНЕС се срещна и с още едно семейство. Попитахме Даяна и Сияна дали знаят, че мъжът в фамилията им има празник. Детенцето в фамилията Сияна призна, че не знае, че през днешния ден татко й чества, само че сподели, че с майка й Даяна ще му купят подарък, с цел да го изненадат. Майка й Даяна пък предложи да създадат и още нещо особено, като в последна сметка взеха решение това да бъде ръчно направена картичка, с която да създадат денят му още по-специален.

В множеството страни Денят на бащата е всемирски празник. Той съществува на всички места по света, само че се отбелязва на разнообразни дати. Православната черква го празнува на 26 декември. В този ден се празнува паметта на Св. Йосиф Обручник, на цар Давид като прочут основоположник на Исуса Христа и на Яков, брат Божий, пръв християнски свещеник на град Ерусалим.

Според католическата традиция празникът се празнува на деня на св. Йосиф 19 март - в Аржентина, Англия, Венецуела, Еквадор, Зимбабве, Индия, Ирландия, Канада, Китай, Колумбия, Коста Рика, Куба, Малайзия, Малта, Мексико, Пакистан, Панама, Перу, Филипините, Сингапур, Словакия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Холандия, Чили, Швейцария, Южна Африка и Япония Денят на бащата се отбелязва през третата неделя от месец юни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР