На всички партийни лидери бих казал: Идете си с мир!

...
На всички партийни лидери бих казал: Идете си с мир!
Коментари Харесай

Цанев: На всички партийни лидери бих казал: Идете си с мир! - щом не може да преодолеете омразата

На всички партийни водачи бих споделил: Идете си с мир! - щом не можете да преодолеете своя егоцентризъм и взаимна ненавист. Да не можеш да оцениш положителното в противника си, да казваш авансово: каквото и да предложи партията на еди кого си, ние ще бъдем срещу – това е политически кретенизъм.

 

Това споделя от страниците на " Труд “ в изявление поетът Стефан Цанев.

 

Партиите имат разнообразни ползи, всяка партия се мъчи да показа своя интерес за народен интерес, въпреки че, както споделя Буров: каквото и да ви приказват, знайте, че става дума за пари. Всяка партия, колкото и да е неприятно да се каже, се стреми да даде преференциални позиции на своите членове в обществото. Иначе те ще я изоставен. Вече рядко се срещат идеологически партии, всички партии са партии на ползи, които са взаимно изключващи се. Това е повода за непреодолимите вражди сред нашите партии, изяснява Стефан Цанев.

 

Очаквам до половин година военачалник Радев да излезе с прочувствено послание към българския народ (сигурно съветниците му към този момент го съчиняват), че заради неспособността на партиите да сформират държавно управление е заставен да поеме цялата власт, с цел да избави страната от хаоса, предизвестява поетът. 

" Президентът от дълго време взе властта. От май месец 2021 година. Тъй нареченото служебното държавно управление на Янев ръководи 7 месеца, на Донев – ръководи към този момент 5 месеца и както наподобява ще ръководи до март-април, като сметнем и държавното управление на Петков за президентско (нали самичък президентът се разкая, че той им бил дал властта) – цели две кръгли години властта е в неговите ръце, а и вероятността е да продължи “, отбелязва още Цанев.

“Подобна комедия разигра цар Борис ІІІ през 1934 година, само че финалът, както знаем, бе трагически. Не е неприятно да си припомняме тези истории “, напомня той.

“В ранните години на демокрацията такава бе „ модата “ - Народното събрание беше цялостно с писатели, художници, режисьори, актьори, лекари, историци, професори, учени и прочие учени мъже и дами. Постепенно политическата сцена бе изчистена от сходни персони. До такава степен, че ето – в този момент се чудим по какъв начин по този начин са се решили да поканят за министър-председател професор и учен! Ако се замислим за какво стана по този начин – ще ни стане доста тъжно “, разяснява той и неуспялата номинация проф. Николай Габровски за министър председател с първия мандат.

“Като изключим Румъния, която страда поради нас, България е единствената страна, член на Европейския съюз, недопусната в Шенгенското пространство – в действителност, в същинския Европейски съюз. Ние сме дрипавото мръсно циганче, което подсмърча на открито пред вратата. Не ни е отговорен Рюте – кой е вманиачен да гласоподава доверие на такава ненормална, самооплюваща се, самоунижаваща се, самоизяждаща се и саморазрушаваща се страна, каквато сме? Няма да е никаква изненада, в случай че някой ден чуем, че някой предлага България да бъде изключена от Европейския съюз “, изяснява още поетът.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР