На всички ни се е случвало след като сме имали

...
На всички ни се е случвало след като сме имали
Коментари Харесай

8 полезни храни, с които да залъжем глада късно вечер

На всички ни се е случвало откакто сме имали изобилна вечеря, по-късно вечерта, гледайки забавен филм или предаване, да ни се прииска да похапнем още нещо – плод, сладичко, чипс, ядки. Привържениците на здравословното хранене биха декларирали, че това е нездравословно и изрично не биха се подали на изкушението.

Тук идва ред на хубавата вест! Скорошни изследвания потвърждават, че в действителност има артикули, които можем умерено да консумираме в късните часове, та даже и през нощта. Интересно ви е кои са те? Прочете идващите редове, с цел да разберете потребните храни, с които да залъжем глада късно вечер:

Банани – евентуално няма човек, който да не обича тези вкусни плодове, които се смятат за висококалорични, само че доста потребни. Богати са на калий и магнезий, които подтикват релаксацията, както и производството на мелатонин, оказващ удобен резултат при бодърствуване.

Кисело мляко – високото количество протеини, ниските равнища на мазнини и съвсем никаква захар го вършат извънредно уместно за вечеря или за изразходване след нея. Можете да го комбинирате с плодове, съгласно вашите желания.

 8 потребни храни, с които да залъжем глада късно вечер

Сирене – консумирането на сирене късно вечер е възможно, само че несъмнено в рационални количества и е целесъобразно то да бъде нискомаслено. Благодарение на фибрите, които се съдържат в сиренето, ще усещате задоволеност до идващия ден.

Извара – има добре изобилен резултат, защото е богата на казеинов протеин. Въпреки че той се усвоява постепенно от организма, умерено можете да хапвате извара вечер, без да се притеснявате за килограмите си.

Яйца – вкусни, засищащи, с помощта на протеините, съдържащи се в тях, в същото време са нискокалорични. Идеален избор за похапване късно вечер.

 8 потребни храни, с които да залъжем глада късно вечер

Хумус – елементарно може да си го приготвите и у дома. Изключително апетитен е в композиция с пръчици от моркови и целина, потопени в него. Хумусът е богат на протеини и това го прави подобаващ за консумация преди лягане.

Зеленчуци – те са идеална алтернатива, в случай че почувствате апетит в късните часове. Повечето от тях имат имат висок гликемичен показател и са нискокалорични. Можете да хапнете един тип или да комбинирате разнообразни зеленчуци под формата на салата.

Крекери – учудващо, пълнозърнестите крекери, които имат в състава си комплицирани въглехидрати и съдържат ниско количество калории, може да се употребяват преди лягане. По ваш усет може да ги комбинирате с извара, сирене или хумус.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР