На всички ни е трудно да стоим далеч от социалните

...
На всички ни е трудно да стоим далеч от социалните
Коментари Харесай

Виртуалният и реалният свят: 7 техники за откъсване от екраните

На всички ни е мъчно да стоим надалеч от обществените мрежи. На някои повече, на други по-малко, само че всички младежи живеем в тази виртуална среда, а лицето, което ще покажем в интернет, решаваме самите ние. Интернет води до пристрастяване. Различни изследвания демонстрират, че технологиите имат абсорбираща дарба при възрастни и деца.

Толкова доста, че някои специалисти към този момент приказват за цифров детокс. Искаме да избегнем понасянето на следствията от екраните, като изключим технологиите, само че по какъв начин да го създадем в подобен цифровизиран свят?

Ами в случай че приложите на процедура някои действия, които оказват помощ за отделяне от технологиите? Вдъхновете се от тези 7, които предлагаме!

1. Спортувайте вкъщи

Заседналият метод на живот също неизбежно ви кара да прекарвате повече време пред екрана. Знаем, че от време на време дъжд, мраз или пък прекомерна горещина могат да ви обезсърчат да спортувате отвън дома. Защо не започнете да практикувате извършения на закрито? Направете си лист с аеробни или силови извършения по отношение на вашата физическа подготовка. 

2. Разходете се по магазините

Заменете онлайн покупките с вървене до физически супермаркет. Ако обичате кафе, шоколад или сирена, за какво не посетите профилиран магазин, където можете да откриете разнообразни разновидности? Много от тях оферират дребни и занимателни дегустации.

Също по този начин можете да видите най-новите фешън трендове, обикаляйки магазините за облекла. Там ще може да се видите в най-различни тоалети и тотално да забравите, че имате мобилен телефон. Спретнете си свое лично фешън ревю.

3. Заменете имейлите с пощенски картички

Писането на писма или пощенски картички със личния ви почерк несъмнено има своя сексапил и можете да ви остане спомен вечно. Почувствайте се като че ли като върнати обратно във времето и проявете творчество.

4. Всеки ден се разхождайте на чист въздух

30 минути може да са задоволителни. Изключете се от технологиите, като отидете на разходка. Освен това, в случай че имате парк, горичка или каквато ѝ да е било природа наоколо, можете да се насладите на контакт с нея. Разбира се, не забравяйте постоянно да оставяте мобилния си телефон вкъщи, с цел да не ви разсейва. 

5. Подредете къщата

Въпреки че първоначално може да не наподобява доста занимателно, подреждането на къщата е доста ефикасен метод да се откъснете от обществените мрежи, като в същото време вършиме нещо потребно. Поставете си съответна цел за това кои стаи и по какъв начин желаете да изчистите и запретнете ръкави. Пускането на малко музика за декор ще ви разреши по-лесно да бъдете погълнати от процеса и да се откъснете изцяло от технологиите.

6. Практикувайте медитация

Опитвали ли сте в миналото медитация? Няма по-добър метод да се откъснете от технологиите, работата и ежедневните грижи, от това да практикувате йога или пилатес. Открийте преимуществата на тези действия и им се насладете.

7. Организирайте фамилен уикенд в планината

Най-добрият метод да се откъснете от технологиите е да пътувате до място, където нямате потребност от тях. Планирайте бягство през уикенда с цялото семейство, което включва упражняване на спорт навън.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР