На всеки пет години гражданите на Европейския съюз избират членовете

...
На всеки пет години гражданите на Европейския съюз избират членовете
Коментари Харесай

Изпращаме 17 български представители в следващия Европарламент

На всеки пет години жителите на Европейския съюз избират членовете на Европейския парламент. От 6 до 9 юни ще се проведат Европейски избори 2024 година

Това, което протича във всяка една страна в Европейски Съюз има своето отражение и на европейско равнище, сподели пред Радио София ръководителят на Бюрото на Екологичен потенциал в България Теодор Стойчев.

„ Ще се оформи ново болшинство или болшинства, или изобщо ще бъде възобновен състава на Европейския парламент, което е доста значим развой, заради големия брой количество законодателство, което минава през него и има голямо отражение върху нашето всекидневие. Голяма част от разпоредбите, които управляват нашето всекидневие и във всички останали страни в Европейския съюз, се одобряват първо на европейско равнище и по-късно според какъв тип законодателство е, се придвижват в нашия обичай “, изясни Стойчев.

Той добави, че е значимо да се гласоподава на европейските избори, на които България ще избере 17 представители в идващия мандат на Екологичен потенциал.

„ Важно е, има своето голямо въздействие върху нашия живот и е хубаво да имаме представители, които да могат да се включат сполучливо в другите типове договаряния, да се интегрират добре в своите политически фамилии в Европейския парламент “, посочи ръководителят на Бюрото на Екологичен потенциал в София.

Според него е значимо България да се отърси от мантрата, че е дребна страна и от нас нищо не зависи.

„ Надявам този път, че ще има добра интензивност в България и ще има задоволително хора, които да излязат и да гласоподават. Важно е кого изпращаме в Европейския парламент “, изясни Теодор Стойчев.

Той добави, че на уеб страницата на Представителството на Екологичен потенциал в София, както и в профилите на институцията в обществените мрежи, е предоставена цялата информация защо и по какъв начин можем да гласуваме. Създадена е и платформата zaednoza.eu, на която също е оповестена информация за Европейски избори 2024. След регистрация потребителите могат да дадат своя принос на изборите, посредством участия в образования и събития, посочи Теодор Стойчев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР