На всеки от нас е известно, че колбасите не са

...
На всеки от нас е известно, че колбасите не са
Коментари Харесай

Ето защо колбасите са толкова вредни

На всеки от нас е известно, че саламите не са измежду най-здравословните храни, само че все пак продължаваме да ги консумираме. Според диетолозите всеки салам е нездравословен за здравето, без значение от количеството, в което го консумираме.

Редица изследвания демонстрират, че аленото месо предизвика развиването на рак, написа Actualno.com. При саламите този фактор се усилва от съществуването на добавки, без които е невероятно месото да бъде съхранено прекомерно дълго време. Те съдържат огромни количества скотски мазнини, стабилизатори, подобрители на усета, въглехидрати и малко количество протеини. Следователно сходни артикули не може да бъдат избрани като потребни.

Животинските мазнини са съществена суровина в саламите. Това се дължи на обстоятелството, че за производството им се употребява месо от животни, които се отглеждат в условия на лимитирано придвижване. Свинете и кравите не се движат доста и това изяснява за какво месото им е по-мазно.

В саламите се съдържа и соев протеин, който самичък по себе си е безопасен. Вредни са добавките, които се прибавят към него, с цел да му придадат стремежи усет. Диетолози даже съпоставят потреблението на салами с тютюнопушенето, макар че върху салама няма сигнален стикер. Според тях няма значение дали ще консумирате единствено парче шунка или ще хапнете по-голямо количество. Единствено салами, които са създадени с био месо и са с чист състав, могат да се употребяват без терзание. Вярно е, че срокът на валидност на тези артикули е по-кратък и цената им е по-висока, само че несъмнено те са по-добрият вид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР