На всеки човек почти със сигурност му се е случвало

...
На всеки човек почти със сигурност му се е случвало
Коментари Харесай

Какво да предприемем при силно къркорене на стомаха

На всеки човек съвсем сигурно му се е случвало стомахът му да стартира да къркори в най-неподходящия миг. По законите на Мърфи това нормално става в тиха стая, която е цялостна с други хора. В такива обстановки нормално май-малкото, което изпитваме, е известна несръчност.

Къркоренето на корема се провокира от периодическото стесняване на стомашните мускули. При липса на храна в стомаха, свиването на тази мускулна група кара стомашните сокове, газове и въздуха да издават къркорещ тон. Наличието на храна притиска останалото наличие на стомаха към стените му и заглушава звука.

В множеството случаи стомахът къркори от апетит. В тези обстановки казусът е елементарно решим. Колкото и да нямате време, хапнете нещо на крайник и къркоренето ще престане. Не е целесъобразно в тези обстановки обаче храната ви да е шоколад, чипс или сладкиш. Приети на гладно, тези артикули ще навредят на стомаха ви. Най-подходящи в тази ситуация са мюслите, киселото мляко или бананите.

Когато къркоренето се появи след хранене, това значи, че сте погълнали повече въздух по време на яденето. За да избегнете такова неразположение, пробвайте се да не разговаряте прекомерно, до момента в който се храните. Освен това деликатно сдъвквайте храната.

Друга причина за къркоренето може да бъде потреблението на газообразуващи артикули. Честата поява на този тон от стомаха ви значи, че би трябвало да ограничите краткотрайно крушите, зелето, бобовите култури, сладките газирани питиета и най-много сладоледа. За да се справите с казуса, при появяването му изпийте няколко таблетки с деен въглен.

В редки случаи появяването на къркоренето може да е признак на заболяване на стомашно-чревния тракт. Най-често това е дисбактериоза. При подозрение за подобен проблем се консултирайте с доктор, вместо да се самолекувате. Има възможност къркоренето да е в резултат на чревна зараза и медикаментите могат да влошат обстановката.

 Пробиотици

Къркоренето в стомаха може да се дължи на психични аргументи. Ако човек да вземем за пример един път мощно се е смутил заради ненадейно къркорене в стомаха пред други хора, в бъдеще той може да изпитва боязън, че конфузът ще се повтори.

Такова положение може да докара даже и до невроза. В тези обстановки пробвайте да се успокоите, пийте вода. Ако това не помогне и казусът се задълбочи, консултирайте се с психолог.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР